תביעותיהם של יורשי קורבנות שואה נגד חברת הביטוח הגרמנית אליאנץ, הן הגדולות ביותר בתחום התביעות נגד חברות ביטוח בעקבות השואה. מנכ"ל הקונגרס היהודי בישראל, אבי בקר, מסר ל"גלובס", כי הקונגרס פתח במגעים עם החברה, בניסיון להגיע להסדר. יצויין עם זאת, כי קיימת אפשרות שטרם נבדקה - שתביעות אלו ייושבו במסגרת הסכם השילומים בין ישראל, הקונגרס היהודי וגרמניה.
השבועון הגרמני "שפיגל" יפרסם מחר (ב') כתבת תחקיר על פעולותיה של אליאנץ במלחמת העולם השנייה, בה נטען, כי החברה ביטחה מבנים של הס"ס במחנות ריכוז, וכמה מעובדיה ידעו על המתרחש בהם.
חבר הנהלת החברה, הרברט האנסמאייר, אישר את עיקרי ממצאי השבועון, אך דחה את הטענה, לפיה ביטחה החברה מחנות ריכוז. "אנו נושאים באשמה על מעשינו בתקופת הרייך השלישי, אך לא הרווחנו מהשואה", הדגיש.
האנסמאייר אמר עוד, כי החברה שוקלת הקמת קרן לסיוע לנרדפי הנאצים, בדומה לקרן בת 190 מיליון דולר שהוקמה בידי הבנקים הגדולים, הבנק המרכזי והתעשיינים בשווייץ, אם כי לדבריו "עדיין מוקדם מדי להחליט". הוא ציין, כי החברה פועלת בצורה נמרצת כדי לסייע ליורשי הקורבנות, שהיו מבוטחים בה, למצוא את המידע שיאפשר להם לתבוע את התמלוגים שטרם שולמו.
אליאנץ היא אחת משש חברות הביטוח הנתבעות בבקשה לתביעה ייצוגית בניו-יורק, בטענה שלא שילמו את התמלוגים בגין פוליסות של קורבנות שואה.
(ראה "עיתונים בארץ", עמ' 70) «מאת איתמר לוין «חברת הביטוח אליאנץ שוקלת הקמת קרן לסיוע לנרדפי הנאצים «
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.