חנניה גיבשטיין ישווק מגרשים לבניית 500 יח"ד צמודות קרקע בקרית מלאכי

בשטח של 160 דונם, לבנייה עצמית * הקפיא עד עתה המכירה

איש העסקים חנניה גיבשטיין החליט לשווק מיתחם של כ-160 דונם בקרית מלאכי, לבניית כ-500 יחידות דיור צמודות קרקע. המגרשים יימכרו ישירות לרוכשי דירות, ולא באמצעות חברות בנייה וקבלנים. על כך סוכם בין גיבשטיין לראש מועצת קרית מלאכי, משה שמעון.

גיבשטיין הוא בעל הקרקעות הפרטי הגדול ביותר בקרית מלאכי, בשטח של כ-520 דונם. במיתחם מתוכננות להיבנות כ-1,700 יחידות דיור, מתוכן כ-1,200 דירות בבנייה רוויה וכ-500 דירות בבנייה צמודת קרקע, וילות וקוטג'ים.

על המיתחם קיימת תוכנית בניין ערים מאושרת. הסכם הפיתוח והתב"ע על הקרקע קובעים, כי המיתחם הגדול יחולק ל-11 מגרשים, למגורים בלבד. בשלב א' של הפרויקט מתוכננות להיבנות כ-750 יחידות דיור, 120 יחידות דיור צמודת קרקע והיתרה בבנייה רוויה, על מספר מגרשים ששטחם הכולל הוא כ-205 דונם. בשלב זה מתוכננים להיבנות גם מבני ציבור ושירותים, לרבות מוסדות חינוך, על ידי החברה הכלכלית.

עד לאחרונה, הקפיא גיבשטיין את מכירת המגרשים במיתחם, בשל הקיפאון בענף הנדל"ן, אך באחרונה מכר מספר מגרשים קטנים למספר חברות בנייה וקבלנים. בחודשים האחרונים, על רקע ביקוש למגרשים לבניית דירות צמודות קרקע במסגרת פרויקט בנה ביתך, החליט גיבשטיין להיענות לבקשתו של ראש המועצה ולשווק את המגרשים ישירות לרוכשים, ולא דרך קבלנים, על מנת להוזיל את עלויות הבנייה. «מאת גדי גולן «חנניה גיבשטיין ישווק מגרשים לבניית 500 יח"ד צמודות קרקע בקרית מלאכי «בשטח של 160 דונם, לבנייה עצמית * הקפיא עד עתה המכירה