"אנחנו רוצים להיות בכל שוק, בו נמצא לקוח שלנו. לתת שרותי אפיליאיישן זה לא מספיק. כדי להבטיח פעילות לטווח ארוך, צריך גם אקוויטי". כך אמר בסוף השבוע האחרון, ברוס מרטין, המנהל האחראי על המזרח התיכון ואירופה בסוכנות הפירסום הבינלאומית ליאו ברנט, בשיחה עם "גלובס".
מרטין הגיע לישראל במטרה לקדם את המשא ומתן לרכישת %30 ממניות משרד הפירסום ראובני-פרידן. המו"מ מתקיים בתום 18 חודש של קשרי אפיליאיישן. מרטין סירב לחשוף את ההיקף הכספי. אודי פרידן, מבעלי המשרד, מסר, כי המשרד הישראלי מוערך בכ-9-8 מיליון דולר לצורך העיסקה.
במהלך השנה וחצי האחרונים פעל ראובני-פרידן עבור שני לקוחות של ליאו ברנט: פיליפ מוריס ופילסבורי. לדברי מרטין, אם תבוצע העיסקה, ישנם 9-8 לקוחות בהם מטפלת כיום ליאו ברנט, שלא מן הנמנע כי בעתיד יהיו לקוחות ראובני-פרידן. מרטין מדגיש "בעתיד", דהיינו במושגים של טווח ארוך. בין השאר התייחס למספר מותגים של פרוקטור אנד גמבל, בכללם, טמפקס.
עוד ציין, כי תקציב מקדונלד'ס מחולק בעולם בין ליאו ברנט ל-די.די.בי. "אי אפשר להכריח אותם לעבור לנציגנו בארץ, אבל זו אפשרות", אמר. תקציב נוסף הוא זה של קלוגס, המטופל חלקית על ידי ליאו ברנט בעולם. "בארץ זוכה המותג לתמיכה מועטה בשלב זה. אנו מקווים שישקיעו בו יותר בעתיד, כי אנו רואים בו פוטנציאל", אמר.
באופן כללי מודה מרטין, כי האפשרויות להעברת לקוח למשרד שעימו עובדת הסוכנות במדינה אחרת, מוגבלות ביותר. "אנו יכולים לעודד את הלקוח להעביר תקציבים, ואנו עושים זאת", הוא אומר, "אך בסופו של דבר, ההחלטה נתונה בידי הלקוח והמעבר אינו אוטומטי, למעט מקרים בודדים, לגביהם יש החלטה לעבוד בכל העולם באמצעות סוכנות פירסום אחת". בהתייחס לישראל אומר מרטין, כי השוק כבר כמעט סגור מבחינת משרדים פנויים. "הסוכנויות שנשארו ללא הסכם התקשרות פועלות מתוך לחץ", הוא אומר. «מאת ורד שרון-ריבלין «ליאו ברנט: "לטווח ארוך לא די באפיליאיישן - צריך אקוויטי" «לא מן הנמנע כי בעתיד יעברו תקציבים כמו טמפקס וקלוגס לראובני-פרידן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.