מחר - ייחנך גשר שייח' חוסיין על הירדן

מחר (ד') ייחנך וייפתח לתנועה גשר שייח' חוסיין החדש על נהר הירדן, במעבר הגבול ליד קיבוץ מעוז חיים בעמק בית שאן. את הגשר הקימה חברת שפיר עבור מע"צ בעלות של 3.5 מיליון שקל.

בפתיחה ישתתפו נציגים ירדניים, נציגי צה"ל, רשות שדות התעופה, וראשי יישובים בסביבה. המוזמנים לטקס מהצד הישראלי - מנכ"ל מע"צ, בן ציון סלמן, ומנכ"ל רשות שדות התעופה, מרדכי דבי. בולטת מאוד העובדה שאף נציג של ממשלת ישראל לא יהיה נוכח בטקס.

דובר משרד התשתיות, רענן גיסין, אמר בתגובה שלמרות שהשר אריאל שרון נוהג להשתתף באירועים מסוג זה, הרי לוח זמנים צפוף ביותר מחר בכנסת מונע ממנו את ההשתתפות. לדבריו, אין כאן היעדרות מכוונת אלא בעיה טכנית.

גשר שיח חוסיין יוקם כחלק מכביש מס' 71 עפולה-בית שאן-רבת עמון. הוא יחליף את גשר ביילי שנבנה עם חתימת הסכם השלום עם ירדן בנובמבר 1994, לאור העובדה שהוא צר ואינו עונה לדרישות התנועה. בין ישראל לירדן נחתם הסכם תחבורה המאפשר מעבר כלי רכב חופשי בין שתי המדינות.

לפי התכנית, אמורה עתה ירדן להקים, במימון יפני, גשר דומה, במקביל ובצמוד לגשר הישראלי. «מאת אפי לנדאו «מחר - ייחנך גשר שייח' חוסיין על הירדן «