נתניהו: "ההתנחלות בראס אל-עמוד רעה לירושלים ורעה למדינת ישראל"

גם שרי הביטחון והחוץ תוקפים את ההתנחלות. היועץ המשפטי לממשלה בודק את שאלת הסכנה לשלום הציבור. צעירים פלשתינים השליכו אבנים לעבר בתי המתנחלים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הגדיר בצהריים את ההתנחלות בראס אל-עמוד "רעה לירושלים ורעה למדינת ישראל".

נתניהו שדיבר בפני משלחת של המגבית, ציין שאמנם מדובר בבתים שנרכשו כחוק ע"י יהודים, אבל הוא הדגיש שרק הממשלה תחליט על התיישבות של יהודים.

שר הביטחון, יצחק מרדכי, הופתע מההתנחלות בראס אל עמוד. השר גילה זאת היום (ב') בוועדת החוץ והביטחון ואמר שהוא קיבל דיווח על המעשה בשעת לילה מאוחרת והוא מתכוון לבדוק איך התקבלו ההחלטות.

השר מרדכי הזהיר, שהתנחלות זו יכולה להיות קטליזטור מעורר אלימות והיא עלולה להביא בקלות להתלקחות. האירועים במקום מגבירים לדבריו את המתח בירושלים ומצריכים היערכות של כוחות הביטחון לתגובות אפשריות.

שר הביטחון אמר שהוא אינו חושב שאיכלוס שלוש דירות או שני בתים בראס אל עמוד מחזקים או מחלישים את מעמדה של ישראל בירושלים. אבל "לכל דבר יש קיטוב".

הוא ציין, כי היה בשעתו בעד הבנייה באתר הר חומה עם כל המשמעות והמחיר שנובעים מצעד זה. אם כי גם שם הוא חשב שנכון היה לבצע את התחלת הבנייה בדרך אחרת.

אל מותחי הביקורת הצטרף כבר הבוקר שר החוץ, דוד לוי, שהגדיר את ההתנחלות בראס אל-עמוד כ"מיותרת".

היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, הודיע שתיבדק שאלת "הסכנה לשלום הציבור" הנגרמת כתוצאה מההתנחלות בראס אל-עמוד. השאלה הזו עשויה להכריע את הכף בהכרעה האם לפנות את המתנחלים, למרות שמדובר ברכוש שנרכש כחוק ע"י יהודים.

דברי רובינשטיין על הסכנה לשלום הציבור עוררו מורת רוח בקרב המתנחלים. ח"כ חנן פורת, שהגיע למקום כדי להזדהות עם המתנחלים, ביחד עם ח"כ מיכאל קליינר וסגן שר החינוך, משה פלד, ציין שמי שמאיים בהפרת הסדר והביטחון כתוצאה מההתיישבות היהודית, הוא שגורם לפגיעה בשלום הציבור ולא המתנחלים.

מחזיק תיק ירושלים ברשות הפלשתינית, פייסל חוסייני, טען בצהריים, שמשעות הבוקר הוא מנסה לשוחח עם גורמים ישראליים מוסמכים, אבל לטענתו, הוא לא מצליח לאתר אותם.

גם במהלך הבוקר המשיכו צעירים פלשתינים להשליך אבנים לעבר מקום ההתנחלות בראס אל-עמוד. הם הבטיחו להגביר את המהומות לקראת ערב ולא להרפות עד לפינוי ההתנחלות היהודית מהמקום.

המשטרה תיגברה את כוחותיה באיזור, והיא מונעת מגע בין המתנחלים לבין הפלשתינים. המשטרה גם פרסה כוחות בצמתים מרכזיים בירושלים וזאת בנוסף לכוננות עליה הוכרז במערכת הביטחון מאז אמש, בעקבות החשש מהתפרצות מהומות בשטחים.

הרחק מבתי המתנחלים הפגינו פעילים של תנועת שלום עכשיו. חברי כנסת מהשמאל תקפו בחריפות את ההתנחלות ודרשו לפנות את המתנחלים לאלתר. « «נתניהו: "ההתנחלות בראס אל-עמוד רעה לירושלים ורעה למדינת ישראל" «גם שרי הביטחון והחוץ תוקפים את ההתנחלות. היועץ המשפטי לממשלה בודק את שאלת הסכנה לשלום הציבור. צעירים פלשתינים השליכו אבנים לעבר בתי המתנחלים