רמי שלו: "בענף המזון מרגישים את המיתון רק באופן מיזערי; הפעילות ב-98' אף תשתפר"

יו"ר אגף המזון בהתאחדות התעשיינים: נקלוט השנה כ-600 עובדים * קורא שלא לבטל רשימות תקני המזון

יו"ר אגף המזון בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל קוקה קולה, רמי שלו, אמר היום (ד') במסיבת עיתונאים, כי "בענף המזון מרגישים את המיתון רק באופן מיזערי", בניגוד ליתר הענפים במשק. לדבריו, שנת 97' היתה שנה טובה יותר משנת 96' לתעשיית המזון, והוא צופה כי הפעילות ב-98' אף תשתפר.

לדברי שלו, אחרי ירידה רצופה של שנתיים, צפוי כי ב-98' יגדל יצוא המזון בכ-%4 ויסתכם בכ-550 מיליון דולר. כמו כן, הוא צופה כי מכירות המזון יגדלו ב%7 ל-34 מיליארד שקל. עוד אמר שלו, כי תעשיית המזון תקלוט השנה כ-600 עובדים חדשים, ובסה"כ תכלול כ-57 אלף עובדים. כמו כן, צפוי השנה גידול של %5-%7 בהשקעות הענף, שיסתכמו בכ-160 מיליון דולר.

בשנת 97' הסתכמו המכירות בכ-32 מיליארד שקל. הייצוא ב-97' ירד ב-%13 לעומת 96' ל-530 מיליון דולר. יבוא המזון המעובד, כולל משקאות וטבק, ירד ב97' ב-%2 לעומת 96', והסתכם ב-811 מיליון דולר.

בהתייחסו לשנת 97' אמר שלו, כי לאחר הקיפאון שאיפיין את הענף בשנת 96' - חלה ב-97' התאוששות קלה בתשעת החודשים הראשונים, אך ברבעון האחרון חלה האטה מסויימת, כנראה בעקבות ההאטה הכללית במשק. עוד מסר שלו, כי ב-97' נמשכה המגמה של גידול בגירעון המסחרי בענף המזון. זאת, לאחר שנים רבות של עודף מסחרי. הגירעון הסתכם ב-97' ב-281 מיליון דולר, גידול של כ-%30 לעומת 96'. עוד נמסר, כי ב-97' ירדה ההשקעה במכונות ובציוד מיבוא ב-%1, לכ-150 מיליון דולר, לאחר גידול של %2 ב-96'.

סקר שערך לאחרונה אגף המזון מעלה, כי %35 מהמפעלים השיקו כל אחד בשנת 97' יותר מ-10 מוצרים חדשים. סקר אחר של אגף המזון גילה, כי %60 ממפעלי המזון השקיעו כל אחד בטכנולוגיות חדישות עד 5 מיליון דולר, %33 השקיעו כ-10-5 מיליון דולר ו-%7 השקיעו יותר מ-10 מיליון דולר כל אחד. בסה"כ הסתכמו ההשקעות במכונות ובציוד מתקדם מיבוא בתעשיית המזון בכ-150 מיליון דולר ב-97'.

שלו מסר, כי ב-97' הסתכמו ההשקעות הזרות בתעשיית המזון בארץ בכ-114 מיליון דולר, כאשר דנונה השקיעה 56 מיליון ד' במחלבות שטראוס.

שלו קרא היום למשרד התמ"ס, שלא לבטל את רשימות תקני המזון לפני שנקבעו בצו התנאים החדשים. מדובר בתקנים שהוכרזו כרשמיים לפני ה-31 בדצמבר 97' וביטולם ייכנס לתוקף ב-1 בנובמבר 98'. שלו ציין, כי בענף המזון מדובר בכ-160 תקנים רשמיים, אשר יש לבדוק ולהחליט לגביהם. ביטולם, לדבריו, ללא פסיקה יסודית ורצינית, יהיה בר אסון למשק לצרכנים וליצרנים כאחד.

לדבריו, הסכנה היא כי מוצרים המכילים תחליפים של חומרי גלם יימכרו כמוצרים טהורים. הוא אמר, כי לדעתו הפיתרון המוצע על ידי משרד התמ"ס, לפיו יירשמו על גב המוצר רכיבי המזון - אינו ישים, שכן אין לדרוש מהצרכנים לקרוא כל רכיב ורכיב לפני רכישת המוצר. לדבריו, המצב החדש יגרום לעליית מחירים, ותחרות בלתי הוגנת ולפגיעה נוספת, הן בצרכנים והן ביצרנים. «מאת דוד חיון «רמי שלו: "בענף המזון מרגישים את המיתון רק באופן מיזערי; הפעילות ב-98' אף תשתפר" «יו"ר אגף המזון בהתאחדות התעשיינים: נקלוט השנה כ-600 עובדים * קורא שלא לבטל רשימות תקני המזון «מאת דוד חיון «רמי שלו: "בענף המזון מרגישים את המיתון רק באופן מיזערי; הפעילות ב-98' אף תשתפר" «יו"ר אגף המזון בהתאחדות התעשיינים: נקלוט השנה כ-600 עובדים * קורא שלא לבטל רשימות תקני המזון