אילן בן דב, בעל השליטה בסאני, יבואנית מכשירי טלפוניה סלולרית ונציגת סאמסונג בישראל ("סם הקוסם"), הפך לאחד הלהיטים של שוק התקשורת הישראלי החליט היום (ב') להצטרף לאנשי עסקים רבים המבקשים לגזור קופון באינטרנט. אחלה זה לא רק מה שאמרו המשקיעים על התשואה המדהימה שהניבה מניית סאני מתחילת השנה, %550, אלא גם פורטל (שער כניסה לאינטרנט) ישראלי, שבן-דב רכש היום %80 ממניותיו. בן-דב סירב למסור את היקף ההשקעה, אך ההערכה היא שמדובר בכמה מאות אלפי דולר בלבד.
אתר האינטרנט של אחלה הוקם על ידי אבי וחגית מאור. בן דב מגדיר אותו כ"אתר החיפוש המתקדם ביותר בישראל". שאר הפורטלים הישראלים הקיימים הם וואלה!, IOL, תפוז ונטקינג. "אחלה הוא פורטל ירוק", מלמד בן דב סניגוריה על רכישתו האחרונה: "התוכן מהוגן, ואין שום קשר לאתרי סקס".
"המגמה המסתמנת בשוק התקשורת היא יצירה של ספקי תקשורת משולבים", אומר בן דב, "כתוצאה מכך ניתן לראות גלי רכישות ויצירת שותפויות, שהם חלק מהמגמה". נזכיר כי בשבוע שעבר קיבלה בזק אופציה לרכישת %50 מוואלה!, לפי שווי שוק של יותר מ-30 מיליון דולר.
בניגוד לעיסקת בזק-וואלה! - המבוצעת במסגרת אסטרטגיה ברורה של עמי אראל, מנכ"ל בזק, להיכנס לתחום התכנים באינטרנט - ההשקעה של בן דב בוצעה על פי אינטואיציה. הוא אף מודה שעדיין אינו יודע היכן נמצא אותו בעוד חצי שנה: "התחלתי לגלוש, ואני לא יודע איפה אגמור. אבל אני מרגיש שחשוב לי אסטרטגית להיות נוכח במדיום האינטרנט".
לאחרונה אנו עדים להשקעות של גופים מרכזיים בפורטלים: נוקיה-יורוקום בתפוז, רשת מחזיקה בנטקינג, בזק בוואלה! ועכשיו סאני מחזיקה באחלה. בן דב מעריך כי שוק התקשורת המשולבת מתחמם: "בעתיד, סביר להניח, גם הכבלים ייכנסו לפעילות כלשהי בתחום. פשוט הכל מתחבר. האינטרנט היא עוד מדיה, והחיבור בינה לבין התחום הסלולרי בו סאני עוסקת הוא מתבקש".
עם זאת, בן דב מבקש לשמור על פרופיל נמוך: "אני עוד קטן. אינני רוצה להרגיז אף אחד. הליגה של בזק, דסק"ש, ידיעות אחרונות וקבוצת דנקנר עדיין נראית לי גבוהה מדי כמטרה. כרגע אני רוצה להשאר עצמאי ולא מזוהה. מחוץ למשחק הגדול. אבל בעתיד בהחלט אבחן אפשרות לשיתוף פעולה.
"האפליקציות המיידיות אותן אני רואה לאור רכישת אחלה הן יצירת בידול לאמצעי הטלפוניה של סאני על ידי יציקת תוכן. בקרוב אנו עומדים לשווק מכשיר סלולרי חדש, 'אינטרנט פון'. מכשיר זה, שכבר קיים בקוריאה כשלושה חודשים, יאפשר למשתמש לגלוש באינטרנט".
נציין כי רשתות התקשורת הסלולריות הנוכחיות מסוגלות להעביר נתונים במהירות של 9.6 קילוביט - הרבה פחות ממהירות האינטרנט הרגיל. כיוון שכך, תהיה בעיה של פקקי תנועה איתה תיאלץ סאני להתמודד. בן דב מסביר כי רכישת הפורטל תאפשר לו "ליצור אדפטציה של הרשת לסלולרי. לא הכול יעבור ברשת. גרפיקה וכדומה לא יעברו אבל נתונים מספריים, אי מייל ותוכן פשוט יוכל לעבור. השקענו הרבה כסף לפיתוח העסק. סאני התחייבה להעמיד מימון של עד מיליון דולר לצורך המשך פיתוח והפעלת האתר".
כזכור, סאני מתכוונת לנצל את המומנטום החיובי לגייס עד כ-100 מיליון שקל, באמצעות חברת לידר. ההנפקה תתצבע על בסיס הדו"חות של הרבעון השני. בן-דב סירב להתייחס היום להנפקה אך לא הסתיר את שביעות רצונות מהתנהגות המניה: "גם מחזורי המסחר בנייר גדלו לאחרונה. "אני מקווה שנגיע לרשימת תלאביב 100 בקרוב. אנחנו, בניגוד למניות אינטנט אחרות גם מוכרים"
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.