לבקשת מרדכי חידשה ארקיע את כל טיסותיה לקרית-שמונה

מרדכי הבטיח למצוא פתרון לבעיות בהפעלת הקו

חברת ארקיע, נענתה היום (ד') לבקשת שר התחבורה, יצחק מרדכי, לחדש את כל טיסותיה לקרית-שמונה, החל מהשבוע הבא. לפני כשבועיים הפסיקה ארקיע את טיסותיה לקרית-שמונה, עקב אי כלכליות בהפעלת הטיסות כתוצאה מעלויות גבוהות בעיקר בתחום הביטחון. בהמשך החליטה לבצע רק שתי טיסות לעומת שש טיסות יומיות.

בדיון בין מרדכי למנכ"ל ארקיע, איזי בורוביץ, סוכם, כי שר התחבורה ימצא פירון לבעיות הכרוכות בהפעלת הקו לקרית-שמונה, במטרה להמשיך ולהפעיל קווי תעופה סדירים וקבועים לצפון הארץ. קירבתו של שדה התעופה בקרית-שמונה לגבול לבנון גורמת לעלויות נוספות בתחום הביטחון, אותן נאלצת ארקיע לספוג.

"לאור מצוקתם הקשה של תושבי קרית-שמונה", אמר מרדכי, "קיים צורך בחידוש הקשר האווירי בין צפון ומרכז הארץ. רבים מהנוסעים הם בעלי עסקים מהעיר, והפסקת הטיסות פוגעת גם בכלכלת קרית-שמונה".

מרדכי הנחה את ראש מינהל התעופה האזרחית, אבנר ירקוני, לפעול למציאת פתרון לסוגיית הטיסות לצפון, והודיע, כי יפעל על מנת להביא גם לחידוש טיסותיה של חברת ישראייר לצפון. גם היא הודיעה, כי הפסיקה את פעילותה לקרית-שמונה עקב הפסדים של מאות אלפי שקלים לחודש מפעילות זו.

לדברי אבי פישר, מבעלי המניות של ישראייר, ההפסד נובע בעיקר מעלויות גבוהות במיוחד אותן גובה מהחברות הנוחתות בשדה בעל זיכיון ההפעלה שלו מטעם המדינה, ויקטור חג. לדברי פישר, ישראייר בדקה את כל האפשרויות לפתרון המצב, אך למרות שהיא מחוייבת לציבור נוסעיה, מטרתה המיידית היתה להוריד את העלויות הקבועות המשולמות בשדה.

מנכ"ל החברה, ישראל הראל, מסר, כי הוצאות הביטחון לכל נחיתה בשדה הן 270 שקל, גבוה מכל שדה אחר בארץ, וכי אגרות הנחיתה לכל מטוס הן כ-400 שקל, לעומת כ-60 שקל בשדה דב.

בימים האחרונים הסתיימו עבודות השיפוץ של שדה התעופה בקרית-שמונה, בהן השקיעה המדינה יותר מ-7 מיליון שקל. בהמשך ישופץ השדה בעלות נוספת בהיקף של כ-8 מיליון שקל נוספים