רבעון מצוין עבר על קבוצת המחשבים של גד זאבי, המורכבת מחברות זאבי מחשבים ומלם. התוצאות הטובות של השתיים, כמו גם מספר מהלכים פיננסיים שביצע בהן בעל השליטה מאז תחילת 98', הגדילו את שווי הקבוצה לכ-55 מיליון דולר, לעומת 30 מיליון דולר במארס השנה (עת פוצלה מלם מזאבי מחשבים).
ביום שלאחר הפיצול נסחרה בשווי של 21 מיליון דולר (30 מיליון דולר היום), וזאבי מחשבים בשווי של 9 מיליון דולר בלבד (25 מיליון דולר היום). בסוף השבוע דיווחה זאבי מחשבים, חברת החזקות בתחום מוצרי התוכנה שהשקעתה העיקרית היא במניות סימטרון הנסחרת בוול-סטריט, על רווח רבעוני של 89 מיליון שקל, שעיקרו רווח הון של 93 מיליון שקל ממכירת אחזקותיה בחברה הבת סמארט סולושנס לחברת DASSAULT SYSTEMES.
סמארט סולושנס, שפיתחה תוכנה לניהול מידע בארגונים, נמכרה לפי שווי של 35 מיליון דולר, מהם קיבלה זאבי מחשבים כ-24 מיליון דולר. במסגרת הסכם המכירה, הוענקה לזאבי מחשבים אופציה בתוקף עד סוף 2002 לרכישת %11 מסמארט סולושנס במקרה של הנפקה או מכירה.
רווח ההון הפנומנלי של זאבי מחשבים קוזז לצרכי מס עם הפסדים שצברה החברה, שנקראה בעבר כלל מחשבים, בתקופה בה נשלטה על ידי כלל סחר (עד תחילת שנת 98'). בתחילת הרבעון השני של השנה עמדה לרשות זאבי מחשבים יתרת הפסד של 102 מיליון שקל, ובסופו היא עומדת על 13 מיליון שקל בלבד.
את המחצית הראשונה של 99' סיימה זאבי מחשבים, המנוהלת בידי בנו של בעל השליטה, רם זאבי, ברווח נקי של 76 מיליון שקל. רווח ההון ממכירת סמארט סולושנס קוזז עם הפסד של 7.7 מיליון שקל שנצבר בחברה זו ברבעון הראשון, הפסדי טלנולג' והוצאות מימון. בסוף יוני 99' יושבת החברה על מזומנים והשקעות לזמן קצר בסכום של כ-120 מיליון שקל, המאפשרים לה להפוך ל'צייד מציאות' בתחומי פעילותה.
כאמור, בחודש מארס פוצלה מזאבי מחשבים אחזקתה המרכזית - חברת מלם, העוסקת בתחומי מתן שירותי טכנולוגיות המידע (לרבות מכירת ציוד וחומרה). מלם מדווחת על רווח רבעוני של 7.5 מיליון שקל ורווח חצי-שנתי של 13.9 מיליון שקל, לעומת רווח של 2.2 מיליון שקל בחודשים ינואר-יוני 98'.
מלם של השנה שונה מזו של 98'. החברה גדלה באמצעות רכישת חברות מזאבי מחשבים, ולאחרונה גם רכישת עיקר פעילותה העיסקית של חברת ג'ון ברייס מערכות תמורת 6.5 מיליון דולר. הדבר הביא להגדלה של יותר מפי 2 בהכנסות החברה שהסתכמו בחצי הראשון של השנה ב-162.4 מיליון שקל (60.2 מיליון שקל בלבד בינואר-יוני 98').
מלם, המנוהלת בידי גלעד רבינוביץ (מנכ"ל) ויוסי אנטוורג (יו"ר הדירקטוריון של החברה ושל זאבי מחשבים), מדווחת כי הגידול בהכנסות נובע גם מפעילות סביב הבחירות לכנסת ה-15 ולראשות הממשלה, עבור ועדת הבחירות המרכזית, ומפלגות בהיקף כולל של כ-20 מיליון שקל. החל מחודש מאי מאחדת מלם את הפעילות הנרכשת מג'ון ברייס, אשר תרמה לה הכנסות של 8 מיליון שקל ורווח נקי של 426 אלף שקל.
בינואר 98' העריכה חברת דיסקונט חיתום כי כלל מחשבים, שנסחרה אז לפי שווי של כ-15 מיליון דולר, שווה כפליים. "דומה שתמחור המניה נובע מאובדן סבלנות של המשקיעים וחוסר אמון מצידם לגבי עתיד ורוד יותר", כתב רם רוזן, והוסיף כי החברה מוערכת על ידי המשקיעים כאיטית, חסרת מעוף, בעלת היסטוריה של כישלונות עיסקיים ועוד כהנה וכהנה. גד זאבי הצליח להחזיר לה את האמון.« מאת שי שלו « הפסדי כלל מחשבים בשירות זאבי מחשבים « רווח הון של 93 מיליון שקל ממכירת סמארט סולושנס הוכר במלואו, כתוצאה ממקלט המס שנוצר לזאבי מחשבים בתקופה בה נשלטה על ידי כלל * רבעון מצוין גם לחברה האחות מלם מערכות; שווי קבוצת המחשבים השביח בכמעט כפליים מאז הפיצול בחודש מארס
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.