הנהלת התעשייה האווירית החליטה להעביר את מפעל שה"ל מלוד למרכז החברה בנתב"ג. כך נודע ל"גלובס". שה"ל הוא אחד משני המפעלים היחידים המפסידים בתע"א.
שה"ל פעל בעבר בנתב"ג, והועבר ללוד במסגרת מדיניות הממשלה לפתח איזורים מוכי אבטלה, במסגרתה נדרשה תע"א לפזר את מפעליה ברחבי הארץ.
שה"ל מייצר כני נסע למטוסי בואינג-717 ולמטוסי דורניר-328. כמו כן, הוא מייצר את המערכות ההידראוליות של הטיל נגד טילים "חץ". ההחלטה להחזירו לקמפוס תע"א התקבלה עקב הוצאות תיפעול גבוהות בלוד, הנובעות בין השאר מסירוב עיריית לוד להעניק למפעל פטור מארנונה. המפעל העסיק בשיאו 1,000 עובדים, וכעת מועסקים בו 300 עובדים. מנכ"ל תע"א, משה קרת, מינה צוות שקבע, כי יושג חיסכון של 3 מיליון דולר בשנה עם החזרת שה"ל לקמפוס המרכזי. לאחר ההעברה, יותקן במפעל ציוד חדיש, והוא יחל לפעול עד סוף שנת 2000.
מכירות המפעל הסתכמו ב-1997 ב-37.4 מיליון דולר, ב-1998 ב-14.5 מיליון דולר, והשנה הן צפויות להגיע - ל-48 מיליון דולר.
גורמים בתע"א הביעו תקווה, כי האילוצים הפוליטיים שמנעו מממשלת נתניהו להעביר את מפעל מת"א מעטרות שבצפון ירושלים לנתב"ג, לא יישנו והמפעל יועבר. המפעל משפץ מנועים ומסוקים. הוא משתרע על 18 אלף מ"ר, ודמי השכירות מסתכמים ב-1.5 מיליון דולר בשנה. עלויות נוספות הן עבור אבטחה והסעות.
העלויות הגבוהות גורמות לגביית מחירים גבוהים מחיל האוויר, הלקוח העיקרי של מת"א. החיל איים לכן להפסיק את העברת העבודות למפעל. באחרונה הסתיימו ללא הצלחה דיונים בין תע"א למשרד השיכון, עיריית ירושלים ומשרד ראש הממשלה, על השתתפות ממשלתית בדמי השכירות.
תע"א איתרה שטח למפעל, ממזרח לכביש נתב"ג-יהוד. עלות ההעברה היא עשרות מיליוני דולרים, ונדרש לכך סיוע ממשלתי.
WESCO AIRCRAFT« מאת דרור מרום « תע"א תחזיר את מפעל שה"ל מלוד לנתב"ג ותחדש ציוד הייצור שלו « ההנהלה מקווה שתוכל גם להעביר את מת"א מעטרות לנתב"ג
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.