שמרוק, דיסקונט וקרן פימי רוכשים %13.9 מאפליקום תמורת 7.4 מ' ד'

דורון צור, גמול-סהר: "לשמרוק אין מה לתת לאפליקום בתחום הטכנולוגיה והמיחשוב. הערך היחיד הוא במובן השקעת המזומנים, שגם לו אין חשיבות רבה לאור הנזילות הגבוהה של קבוצת פורמולה"

בהמשך להסכם בין קבוצת פורמולה לשמרוק, הודיעה היום (ד') חברת אפליקום מקבוצת פורמולה כי שמרוק, בנק דיסקונט וקרן פימי ירכשו %13.9 מאפליקום, בתמורה ל-7.4 מיליון דולר, על פי מחיר של 37.26 שקל, גבוה במעט ממחירה טרם ההודעה בבורסה. החבילה הנרכשת תחולק באופן הבא: שמרוק (%9.36), דיסקונט (%2.43), פימי (%2.34).

בית התוכנה אפליקום, ש-%63.5 ממניותיו מוחזקים על ידי קבוצת פורמולה, עוסק בפיתוח תוכנות על פי דרישות הלקוח (TAILOR MADE) ותחזוקתם. כמו כן מעניקה אפליקום פתרונות תוכנה למגזר התעשייתי. בתחום זה מתבססת אפליקום על פתרונות תוכנה מוכנים המיוצרים על ידי בתי תוכנה מחו"ל. פעילות נוספת של החברה היא שיווק כלי תוכנה מיובאים.

אפליקום, הנסחרת בשווי שוק של 46 מיליון דולר, הציגה אומנם גידול ניכר בהכנסותיה - 61 מיליון שקל ברבעון השלישי של 99', לעומת 25 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ואולם שולי הרווח הנמוכים, מחלחלים לשורה התחתונה, והרווח הנקי ברבעון השלישי של 99' עמד על 2.7 מיליון שקל, לעומת 2.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-98'.

איך מקבל שוק ההון את העסקה? אם לשפוט על פי הירידה הקלה במניות אפליקום (לשמרוק אין מוניטין של 'יצרנית ערך' למשקיעים), כנראה שבהרמת גבה. דורון צור, אנליסט גמול-סהר המסקר את קבוצת פורמולה (אם כי לא את אלו של אפליקום), אינו רואה בה ערך מוסף: "לשמרוק אין מה לתת לאפליקום בתחום הטכנולוגיה והמיחשוב. הערך היחיד הוא במובן השקעת המזומנים, שגם לו אין חשיבות רבה לאור הנזילות הגבוהה של קבוצת פורמולה".

לגבי יכולתה של קבוצת שמרוק "לפתוח לפורמולה ולאפליקום דלתות בארצות הברית", בזכות 'מעמדה וחשיבותה', אומר צור כי זה זמן רב מחפשת קבוצת פורמולה השקעות בארה"ב, אך היא נמנעת בינתיים מביצוען של כאלו, בעיקר בגלל המחיר הגבוה שלהן. כזכור, בראשית השנה ביצעה אפליקום עסקת רכישה קטנטונת, של פעילות תוכנה בתחום האינטרנט, מחברה אמריקאית בסכום של 3.3 מיליון דולר.

קבוצת שמרוק, בשליטת משפחת דיסני, היתה עד שלהי 97' בעלת השליטה בכור, אותו מכרה למשפחת קלארידג'. לאחרונה קנתה הקבוצה את השליטה בתדיראן קשר, וכן רכשה %27.6 מחברת קומפי ב-32 מיליון שקל. במסגרת עיסקה זו ניתנה לשמרוק אופציה ממלרז, לרכישת %53 מהתחנה המרכזית החדשה תמורת 24-22 מיליון דולר. לאחרונה פורסמו ידיעות לפיהן מתכוונת שמרוק למכור את אחזקותיה (%23) בזכיינית הערוץ השני - טלעד, תמורת 50 מיליון שקל.« מאת דפנה צוקר « שמרוק, דיסקונט וקרן פימי רוכשים %13.9 מאפליקום תמורת 7.4 מ' ד' « דורון צור, גמול-סהר: "לשמרוק אין מה לתת לאפליקום בתחום הטכנולוגיה והמיחשוב. הערך היחיד הוא במובן השקעת המזומנים, שגם לו אין חשיבות רבה לאור הנזילות הגבוהה של קבוצת פורמולה"