עיסקה שנחתמה במהלך אוקטובר 99', לרכישת החברה הישראלית טלגייט, העוסקת בפיתוח מערכת להעברת טלפוניה ותקשורת נתונים על גבי תשתית הכבלים, הושלמה אתמול (ב'). חברת טריון האמריקאית (Terayon) בשליטת האחים זקי ושלמה רקיב, רכשה את הבעלות המלאה בטלגייט תמורת 2.2 מיליון מניות בשווי 135 מיליון דולר. טלגייט צפויה להקנות למוצרי טריון, המייצרת מודמים לחברות הכבלים, יכולות בתחום הקול והנתונים.
מחיר העיסקה גבוה ב-%35 מהמחיר עליו סוכם בעת חתימת העיסקה להעברת הבעלות בטלגייט (45 דולר למניה). זאת, בעקבות קפיצה בשיעור של %50 במחיר מניות טריון בוול-סטריט, מ-41 דולר בעת חתימת העיסקה ל-61 דולר היום.
מזינוק המניות בטריון (לשווי חברה של כ-1.3 מיליארד דולר) צפויים ליהנות גם בעלי חברת טכנולוגיה ישראלית אחרת, רדוויז. במקביל לרכישת טלגייט, הודיעה טריון כי תרכוש חברה זו, הפועלת בייצור מודמים המאפשרים תקשורת נתונים על גבי כבלי נחושת, תמורת מניות בשווי 50 מיליון דולר. עתה ייהנו בעלי המניות ברדוויז, ביניהם יהודה וזוהר זיסאפל וכן החברות הבורסאיות אינוונטק וישאל, מעלייה של %35 בערך התמורה.
בעלי המניות הבולטים בטלגייט ערב השלמת העיסקה היו אי.סי.אי (%33), בנק ההשקעות נומורה (%11), ארית (%10), קרנות ההון סיכון ורטקס, יוזמה וג'נרל אינסטרומנטס האמריקאית (%7 כל אחת), גיזה (%5.5) ובעלי השליטה בארית, גלעד ובני שבתאי (%5.5). עובדי ארית ובראשם המנכ"ל, אהוד אילוני, החזיקו כ-%10 מטלגייט.
ארית, הנסחרת בבורסה של תל-אביב, דיווחה היום כי מהמכירה של מניות טלגייט (תמורת 13.5 מיליון דולר) יירשם לה רווח הון של 11 מיליון דולר. ארית תקבל 220 אלף מניות טריון וכן כ-160 אלף דולר במזומן. בהתאם לתנאי החוזה, %10 מהמניות שיתקבלו יופקדו בידי נאמן למשך שנה, וקבלתן מותנית בנכונות המצגים שהוצגו בפני טריון בעיסקה.
ארית מדווחת עוד, כי נכון למועד השלמת העיסקה למכירת טלגייט, טרם התקבל אישור רשות ני"ע בארה"ב לרישומן למסחר של מניות טריון שיוקצו למוכרים בעיסקה.
ארית נסחרה הבוקר בשווי של 9 מיליון דולר, כשבסוף הרבעון השלישי עמד הגירעון בהון העצמי של החברה על כ-4 מיליון דולר. יחד עם רווח הון של 1.1 מיליון דולר מהנפקה פרטית בטלגייט לנומורה, שהתבצעה בחודש אוקטובר 99', צפוי ההון העצמי של החברה לעמוד על כ-8 מיליון דולר מהשלמת המכירה של אחזקותיה בטלגייט.
טלגייט נחשבה בשנים האחרונות לנקודת אור בודדת בין שפע הכישלונות שנגרמו לארית מהשקעותיה (לחברה צבר הפסדים של 105 מיליון שקל). טלגייט, שהוקמה בשנת 93' על ידי אהוד אילוני וארית, היא מחלוצות תחום התקשורת והטלפונית על תשתית הטלוויזיה בכבלים. בעבר רווחו הערכות גבוהות בהרבה לגבי שווייה, מה ששימר על להבת האופטימיות אצל משקיעי ארית שבעי הכישלונות.
למרות ההפסדים הכבדים שרשמה טלגייט מאז נוסדה (כ-91 מיליון שקל), התחילה החברה לרשום בשנה האחרונה מכירות משמעותיות, עיקרן מחוזה רב-שנתי לאספקת ציוד טלפוניה בהיקף של 100 מיליון דולר עם חברת הכבלים הבלגית טלנט. לאחרונה נמסר כי החברה נמצאת במגעים לחתימת חוזים משמעותיים נוספים.
מכירת החברה לטריון יצרה אכזבה כבדה אצל חלק מהמשקיעים בארית, בעיקר בשל הדילול המסיבי של אחזקות ארית בטלגייט זמן קצר קודם לביצוע העיסקה. לאורך השנים היתה ארית בעל המניות הגדול בטלגייט, לצד אי.סי.איי, אלא שבמהלך 99' דוללו אחזקותיה ביותר מ-%50, מה שמונע ממנה היום לרשום רווח הון כפול ממימוש מניותיה בטלגייט.
בתביעה שהגישה קבוצת בעלי מניות בארית לפני כחודשיים נגד החברה, בעלי השליטה בה (האחים בני וגלעד שבתאי) וקבוצת גיזה, נטען כי ארית הימחתה את זכויותיה בטלגייט ללא תמורה ושלא כדין, וכי בכך גרמה לדילולה במועד מכירת טלגייט לטריון.
ביולי 99' דיווחה ארית כי טלגייט תגייס 11 מיליון דולר באמצעות הנפקת אג"ח לקבוצת משקיעים שארגנה גיזה (7 מיליון דולר) והמרת הלוואת בעלים של אי.סי.איי. ארית, נטען בתביעה, ויתרה על השתתפותה בהקצאה הפרטית והעבירה את הזכות לקבוצת גיזה, בתוכה בעלי עניין בארית - האחים שבתאי ויורם אורון (המנהל את קרן וורטקס).
המרת האג"ח של קבוצת גיזה בוצעה לפי שווי חברה של 20 מיליון דולר בלבד. זמן קצר לאחר מכן, ושבוע בלבד לפני שטלגייט נמכרה לטריון, בוצעה בה הנפקה פרטית נוספת, הפעם לבנק ההשקעות נומורה, גם כן במחיר נמוך יחסית: "יוצא איפוא", טענו התובעים בארית, "כי הנתבעים רכשו מחצית מאחזקותיה של ארית בטלגייט תמורת כ-2 מיליון דולר, וזאת שבועות מספר קודם לאישור עיסקה בה נמכרו אותן מניות תמורת כ-10 מיליון דולר" (בינתיים, כאמור, עלה מחיר העיסקה ב-%35 - ש.ש).« מאת שי שלו « מניות טריון זינקו, וטלגייט נמכרה תמורת 135 מיליון דולר « טריון האמריקאית, בשליטת האחים רקיב, השלימה רכישת טלגייט במחיר הגבוה ב-%35 מהמחיר בו תוכננה העיסקה להתבצע * ארית, שמכרה %10 מטלגייט, תרשום רווח הון של 11 מיליון דולר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.