פרוייקט הקנרי וורף בדוקלנד - עלייה חדה בהכנסות משכירויות

קבוצת קנרי וורף, הבעלים של המגדל הגבוה ביותר בבריטניה, דיווחה בשבוע שעבר על הכנסות שיא השנה. קבוצת הנדל"ן הלונדונית מסרה, כי הביקוש הגובר לשטח משרדי, המוגבל בבירה הבריטית, הובילה לעלייה חדה בהכנסות החברה משכירויות.

הכנסות החברה השנה הסתכמו ב-54 מיליון ליש"ט, לפני מס. אלו מהוות שינוי מזהיר לעומת הפסדים לפני מס בסך של 43 ליש"ט, אשתקד. זוהי עלייה של 44% במחזור החברה, שהסתכם במעל ל-114 מיליון ליש"ט.

למרות החששות בקרב רבים, כי הפיתוח בדוקלנד לא יצליח, מתברר על פי התוצאות העיסקיות של קנרי וורף, שבנתה את האתר, כי זהו רק נדבך נוסף ברשימת ההצלחות האחרונות בגדה.

קידום פרוייקט הדוקלנדס, שהאחים רייכמן מקנדה היו מיוזמיו, החיה את הנדל"ן באיזור, שהגיע כבר לפשיטת רגל. לעומת זאת כיום עומדות הכנסות החברה משכירויות באיזור הפיתוח לכ-39 ליש"ט לרגל מרובע.

בין החברות שרכשו נכסים בקנרי וורף נמצא גם בנק ההשקעות קרדיט סויס פירסט בוסטון.

גם משרד עורכי הדין הבינ"ל קליפורד צ'אנס שכר מקבוצת קנרי וורף שטח של 700 אלף רגל מרובע. מדובר במגדל הגבוה ביותר, המתנשא למיליון רגל רבועה עם 30 קומות בשלבי בנייה. המשרד מתכנן להיכנס למשכנו החדש בעוד כשנתיים. המגדל הגבוה, העשוי פלדה וזכוכית, תוכנן על ידי קוהן פדרסן פוקס.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי דין ויטר יעבור גם הוא בקרוב לקנרי וורף. הבנייה החלה בבניין, המתנשא ל-175 אלף רגל מרובע, על 9 קומות. בנק ההשקעות יוכל להעתיק את משכנו לאתר הנמצא בצד המערבי של הנכס, בקיץ הבא. המקום עוצב על ידי הארכיטקט טרי פרל וסקידומור אוניגס ומריל.

הבניין נמצא במספר 15 ספרי סירקוס. הוא ירחיב את שטח האיכלוס בקנרי וורף לכמיליון רגל מ"ר. אלו יצטרפו ל-800 אלף רגל מ"ר הנוכחיים של בנק ההשקעות בכיכר קבוט, במספרים 25 ו-20. סיטיגרופ הוסיפו ל-56 אלף רגל מ"ר הנוכחיים שלהם בקנדה סקוור עוד 1.2 מיליון רגל מרובע במגדל, המתנשא ל-42 קומות, במספר 25 בכיכר קנדה. המקום החדש תוכנן על ידי הארכיטקטים סיזר פלי ושות' ואדמסון ושות". המגדל יושלם בסוף 2001. שני המגדלים מתחברים ביניהם וישכנו את מרכז סיטיגרופ.

באוגוסט האחרון נפתח בפרוייקט מועדון הולמס פלייס. רשת הסופרמרקט הענקית וייטרוז סייעו להגדלת האשראי של האיזור. בפרוייקט גם הוקמה רכבת קלה-עלית בתוך לונדון, המקשרת את הסיטי עם הדוקלנד.

פרוייקט הרכבת התבצע בשיטת ה-PFI, ששר שר האוצר, אברהם (בייגה) שוחט בחן את יישומו בביקורו האחרון בלונדון. מדובר בשיטה חוץ תקציבית, המתאימה למקרה בו לא ניתן לגבות כסף מהאזרחים עבור שימוש במתקנים מסוימים.

ביסוד השיטה עומד שיתוף פעולה בין הממשלה לסקטור הפרטי, בתיכנון וביצוע פרוייקטים של תשתיות בכל התחומים כגון: כבישים, רכבות, בתי ספר, בתי חולים, בתי כלא ואף פרוייקטים שקשורים למשרד הביטחון.