רובינשטיין מגביל את בשיא

אוסר עליו לטפל כמנכ"ל המינהל גם ביישובי קו העימות. הסיבה: בשיא הוא בן קיבוץ - ובין ישובי קו העימות לבין הקיבוצים קיימת מחלוקת על הפשרת קרקעות

הצעת היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, להסדר למניעת ניגוד עניינים של יונתן בשיא, יו"ר חברת מהדרין העותרת לבג"ץ בעניין הפשרת קרקע חקלאית והמועמד לתפקיד מנכ"ל מינהל מקרקעי ישראל, כוללת איסור נוסף לאיסורים בנושאי קרקע חקלאית, והוא: בשיא לא יוכל לעסוק "בעניינים עקרוניים הנוגעים ליישובי קו העימות".

רובינשטיין הוסיף סעיף זה לחוות הדעת שלו, משום שהוא מודע למתח הקיים בין עיירות הפיתוח לבין הקיבוצים והמושבים, על רקע הצורך להפשיר אדמה חקלאית על מנת לאפשר התרחבות וגידול של עיירות הפיתוח.

בחוות הדעת אותה מסר לשר האוצר, אברהם שוחט, מדגיש רובינשטיין את הקשיים שהיו בהסדר ניגוד העניינים של המנכ"ל הקודם, אבי דרכסלר, שחריגות ממנו התגלו בדו"ח מבקר המדינה. אולם, נקודת המוצא העיקרית בחוות הדעת של רובינשטיין היא השאלה: האם יש לפסול את מינויו של בשיא משום היותו חבר קיבוץ (שדה אליהו).

להלן עיקרי חוות הדעת של רובינשטיין:

"מהו איפוא האיזון הנכון בין כל אלה? זו שאלה קשה. היא מתחדדת יותר כשהמדובר במנהל מינהל, קרי, אדם המפעיל סמכויות ניהול מסוגים שונים, אך מנוע משפטית מסוגי פעילויות שונים.

"האם חלקה של מדיניות הקרקע החקלאית בעבודתו של מנהל המינהל גדול עד כדי כך, שמנהל המנוע לעסוק בו, לפחות במישור העקרוני, הופך להיות בעל נכות פונקציונלית בניהול המינהל ובמימוש אחריותו? אין לכחד שייתכן לטעון כך; ואולם, שאלה היא אם ניתן לחשוב על הסדר, שמחד גיסא לא ינעל דלת למינוי בפני חברי קיבוץ, ומאידך גיסא, יעמוד בסטנדרטים שקבעה הפסיקה וקבע המבקר.

"אני יוצא מן ההנחה, כי ראש הממשלה ואתה משוכנעים שכישוריו של מר בשיא בנושא מצדיקים את המאמץ האמור, וכמובן הדבר גם יישקל על ידי הוועדה שתעסוק במינוי לגופו.

" ההסדר האפשרי לא יהיה פשוט. הוא יהיה מורכב, בגלל כל האמור לעיל. הוא איננו חלומו של איש המינהל הציבורי. אך הוא ימנע פסילתו של איש המגזר הקיבוצי, ואני רואה נקודה זו כבעלת חשיבות ציבורית-חברתית. אני ער לכך שהמדובר, בהסדר המוצע, במגבלות לא מעטות, ובמורכבות המחייבת מהן, אך נראה כי הן משקפות את האפשרי בנסיבות הנתונות.

"המגבלות המוצעות הן אלה:

"1. מר בשיא, כחבר מועצת מקרקעי ישראל וכמנהל המינהל, לא יהיה רשאי במהלך כהונתו להשתתף בכל טיפול בנושאים עקרוניים הנוגעים למגזר החקלאי, קרי החלטות של מדיניות, לרבות שינוי ייעוד או עניינים בעלי השלכה אחרת על התנועה הקיבוצית, או בהכנתן. כך גם בעניינים עקרוניים הנוגעים ליישובי קו העימות. הוא הדין, במשך שנה, למגזר החקלאי הפרטי (מהדרין ודומיו), בכפוף לאמור בסעיף 4 להלן.

"2. במקומו יעסוק בנושאים האמורים משנה למנכ"ל, בעל כישורים מתאימים, שבנושאים אלה לא יפעל בכפיפות למנכ"ל, וימונה בעת ובעונה אחת עם מר בשיא (מר בשיא לא יטול חלק בהליך מינויו), כדי להבטיח ביצוע ראוי של הסדר ניגוד העניינים. המשנה למנכ"ל ידווח על טיפולו למנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות וליועץ המשפטי לאותו משרד.

"3. באשר להחלטות פרטניות בנושאי המגזר החקלאי: מר בשיא יוכל לעסוק בהחלטות פרטניות כאמור, הנגזרות ממדיניות שנקבעה, בכפוף לאמור להלן, ובמקרה של ספק יפעל לחומרה, בהתייעצות עם המשנה והיועץ המשפטי למינהל; היועץ המשפטי למינהל מונחה להיוועץ לפי הצורך ביועץ המשפטי לממשלה או מי מטעמו.

"4. מר בשיא לא יעסוק בהחלטות הנוגעות לקיבוצו שדה אליהו או לקרוביו כאמור בכללי ההתנהגות החלים על עובדי המדינה; וכן, בשנה הראשונה לכהונתו, בכל נושא הקשור בחברת מהדרין, ולאורך כל כהונתו - בנושאים הקשורים למהדרין בהם טיפל באופן אישי, ובמיוחד כאשר ייצג את מהדרין כלפי חוץ.

"5. למותר לציין, כי בתום כהונתו יחולו על מר בשיא ההוראות שבחוק שירות הציבור (הגבלות לאחר פרישה), ובנוסף יתחייב שלא לטפל במשך שנתיים במקרקעין שבניהול המינהל.

"6. דיווח חצי-שנתי בנושא קיום ההסדר יועבר על ידי מר בשיא ליועץ המשפטי למשרד התשתיות והתייחסותו של האחרון תועבר גם ליועץ המשפטי לנציבות שירות המדינה".