המטה של בנק ההשקעות גולדמן זאקס בלונדון מחליף בעלים

את הבניין שאיכסן בעבר את היומון הבריטי דיילי אקספרס, רכשו משקיעים אירים וגרמנים תמורת 356 מיליון דולר

גרין, חברת הנדל"ן הציבורית הרשומה למסחר בדבלין, וקבוצה של משקיעים אירים, רכשו באחרונה לצמיתות את הבניין בו שוכנים משרדיו של בנק ההשקעות האמריקני גולדמן זאקס בפליט סטריט שבלונדון, תמורת 356 מיליון דולר (246.5 מיליון ליש"ט).

הבניין איכסן בעבר את היומון הבריטי דיילי אקספרס. המוכר הוא חברת Itochu Corporation מיפאן. העסקה מורכבת מהשקעת מזומנים בהיקף של 40 מיליון ליש"ט - כאשר גרין ותאגיד המשקיעים ישקיעו כל אחד 20 מיליון ליש"ט - ואת יתרת הסכום יזרימו שני בנקי משכנתאות גרמניים. התאגיד כולל כ-20 משקיעים אירים אמידים בראשו עומד יועץ המס, קווין וורן.

גולדמן נכנס לבניין במארס שעבר. הוא חתם עם הבעלים הקודם על חוזה חכירה ל-25 שנה, המקנה לו זכות לסיים את החוזה לאחר 20 שנה. הבניין יניב לבעליו הכנסה שנתית של 15.6 ליש"ט לרגל רבועה, עם תשואה שנתית של 6.25%. הוא כולל שטח של 425 אלף רגל רבועה, בכלל זה חזית הדיילי אקספרס בבניין.

"יש לנו הכנסה בטוחה לטווח ארוך מגולדמן זאקס, וזה עיקר המינוף הפיננסי. בגלל זה, אנו יכולים להגיע לרמות גבוהות מאוד של נטילת הלוואות", אומר סטפן ורנון, מנכ"ל גרין.

הבניין כולל אולם כניסה בשטח של 11 אלף רגל רבועה (כאלף מ"ר), ארבע מסעדות עם 650 מקומות ישיבה, וסוויטת פרזנטציות בקומת הגג של הבניין.

לצד משרדיו בפיטרבורו קורט בלונדון, יהיו לגולדמן זאקס שטח של נדל"ן משרדי של יותר מ-1 מיליון רגל רבועה בפליט סטריט.