ליברמן מבקש לעמוד בראש ועדה המעורבת לשיחות כלכליות עם רוסיה - ואומר: אין לי עסקים שם

רעייתו של אביגדור ליברמן רשומה כבעלת מניות בחברה העוסקת במסחר בחבר העמים; המשרד: החברה בידי נאמן

שר התשתיות, אביגדור ליברמן, דורש מראש הממשלה, אריאל שרון, להעמיד אותו בראש הוועדה המעורבת לשיחות כלכליות עם רוסיה. זאת, בעוד רעייתו, אלה ליברמן, רשומה ברשם החברות כאחת מבעלי המניות בחברה פרטית הפועלת במדינות חבר העמים. כך נודע ל"גלובס".

דובר משרד התשתיות אישר את דבר בקשתו של ליברמן, שהועלתה במכתב לשרון. לדבריו, "ההיכרות של השר עם המערכת והיכולות האישיות והביצועיות שלו, מכשירות אותו לתפקיד".

מבדיקת "גלובס" ברשם החברות מתברר, כי אלה ליברמן היא אחת מבעלי המניות של חברת "נתיב אל המזרח", הפועלת במדינות חבר העמים. אחת ממנהלי החברה היא רוחמה אברהם, המקורבת לליברמן ומונתה לתפקיד בכיר בלשכתו.

דובר משרד התשתיות מסר בתגובה: "חברת נתיב אל המזרח מופקדת בידי נאמן, ולשר אין כיום שום עסקים פרטיים ברוסיה או במדינות חבר העמים או בכלל, ומשם כך אין טעם לפגם בבקשתו לעמוד בראש הוועדה. בבדיקה שערכנו מסתבר, כי לחברה זו אין עסקים ברוסיה".

הוועדה המעורבת לשיחות כלכליות עם רוסיה מתכנסת אחת לשנה בעקבות הסכם המכונה "אומה מועדפת". השנה אמורה הוועדה להתכנס בירושלים בפעם הרביעית, כאשר בינואר אשתקד התכנסה במוסקבה.

הוועדה מורכבת מעשר תתי-ועדות העוסקות בנושאים שונים, כמו רפואה, תקשורת וחקלאות. בראש כל תת-ועדה עומד איש ציבור או איש מקצוע מתחום עיסוקה של הוועדה.

במסגרת הוועדה דנים הנציגים מישראל ורוסיה כיצד לקדם את היחסים. הם דנים גם בקידום יחסים כלכליים, שיתופי פעולה, יחסי סחר והשקעות הדדיות. אשתקד מונו לעמוד בראש הוועדה שר התמ"ס דאז, רן כהן, ושר התשתיות דאז, נתן שרנסקי.

דובר משרד התמ"ס מסר בתגובה: "דיוני הוועדות הכלכליות המעורבות בין ישראל לשותפות הסחר נעשה מאז ומעולם באופן טבעי ומקצועי וכחלק מעבודת התמ"ס. זאת, מתוקף ההסכמים המסחריים עליהם חותמים שרי התמ"ס עם המקבילים להם במדינות השונות".