כונסי שיכון אזרחי הוציאו מכרז למכירת מגרש ברמת-גן ב-7 מיליון דולר

ירידה חדה בשווי המגרש * בסט בית לא הביאה את הכסף

כונסי הנכסים של חברת שיכון אזרחי הוציאו ביום ה' מכרז למכירת מגרש בן 9.1 דונם של החברה, בשכונת נווה יהושע בר"ג, המיועד לבניית 160 דירות. הכונסים דורשים מחיר מינימום של 7 מיליון דולר.

המכרז הוצא לאחר שחברת בסט בית לא עמדה בתנאי שקבע בית המשפט המחוזי בת"א, ושלפיו תוכל לקנות את המגרש, אם תשלם את הסכום הדרוש עד 5 באוגוסט. בסט בית היתה אמורה לרכוש את המגרש בעיסקה משותפת עם יוסף דיאמנט, בעליה של דיור לעולה, החברה הבת של שיכון אזרחי, שנכנסה לקשיים וגם לה מונו כונסים. הכונסים, ד"ר שלמה נס ועו"ד מרדכי גלוסקא, מבקשים להגיש את ההצעות עד 6 בספטמבר, על פי מה שהורה בית המשפט.

חברת קירת, בשליטת יהודה קראוזה, קנתה את המגרש בשנת 1996, ב-13.2 מיליון דולר. מחיר המינימום שקבעו הכונסים מציע על ירידה ניכרת בשווי המגרשים באיזור. סיבה נוספת למחיר הנמוך היא, שעל הקונה יהיה לסלק חובות מסוימים החלים על המגרש.