נשיא בית-המשפט המחוזי בחיפה, השופט מיכה לינדנשטראוס, נתן תוקף של פסקדין לפשרה בתביעה ייצוגית נגד עיריית חיפה, בנושא גביית הארנונה.
תחילת הפרשה בתביעה שהגיש איהב אסחאק באמצעות עוה"ד שאול ברגרזון נגד עיריית חיפה לפני כשנה, בה נטען, כי שיטת החישוב של שטחי המסחר לצורך גביית ארנונת עסקים מוטעית ומנוגדת לחוק.
נטען, כי שיטת חישוב שטחי העסקים בעיר מבוססת על מדרגות, המבוססות על מכפלות של 10 מ"ר לכל מדרגה. כל מי ששטח העסק שלו נוהל בתוך מדרגה, מעגלת העירייה את השטח כלפי מעלה, ומחשבת את הארנונה לפי עיגול זה. למשל, מי ששטח העסק שלו 14 מ"ר, משלם ארנונה לשטח של 20 מ"ר.
עו"ד ברגרזון טען עוד, כי "המשך הגבייה על פי שיטה זו מכניס מדי שנה לקופת העירייה סכום של כ-5 מיליון שקל בניגוד לחוק, ובסך הכל הכניס לעירייה כ-30 מיליון שקל שלא כדין בתקופת התביעה".
על-פי הפשרה שהושגה בין הצדדים, תחל העירייה החל מתחילת שנת 2002 לחייב נכסים בשיטה המטרית המדויקת, וזאת מבלי להכיר או לקבל את נכונות טענות התובעים. עוד נקבע, כי העירייה לא תשיב רטרואקטיבית כספי ארנונה שניגבו בשיטת המדרגות.
על-מנת למנוע תביעות נוספות בנושא זה בעתיד, אושרה התביעה כייצוגית. (ת.א 00/ 648).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.