מינהרות במקום כבישים על-קרקעיים: גם בבריטניה מתחילים להבין את היתרונות

טכנולוגיה חדישה וקיטון בעלויות הכרייה, בנוסף לפתרון סביבתי - מעלים את קרנן של המינהרות

הקונפליקט בין בוני הכבישים לארגונים הירוקים יכול להימנע באמצעות כריית מנהרות נוספות, קובע ארגון הרכב הבריטי. "בריטניה בחרה לעתים קרובות מדי בפתרון תחבורתי זול ומכוער, וצלקות בנוף הן המחיר ששילמה על קטעי כביש חדשים ונחוצים", אומר ג'ון דאוסון, מנהל המדיניות בארגון הרכב.

טכנולוגיה חדישה וקיטון משמעותי בעלות הכרייה מביאות מציאות חדשה: כריית מנהרות יכולה להיות זולה יותר מסלילת כביש על פני השטח באיזור הררי, כך על פי דו"ח של ארגון הרכב הבריטי. הארגון מאמין, כי ניתן להרגיע את פעילי איכות הסביבה הנלחמים בבניית כביש עוקף סליסבורי אם הכביש ייבנה מתחת לאדמת המרעה עליה הם מנסים לגונן.

לדברי דאוסון, מתכננים בריטים תכננו רק מספר קטן של מנהרות ב-25 השנה האחרונות, לעומת המגמה באירופה, המעדיפה כריית מינהרות, אשר הפכו לנפוצות יותר ויותר. לדבריו, ניתן להשתמש בשיטת המינהור הרבה יותר באיזורים שפיתוח מואץ מבוצע בערים עתיקות ובנוף פתוח מיוחד במינו.

מחקר מלמד, כי בצרפת השכנה, קטע מהכביש הטבעתי A86 המקיף את פריז, באורך 11 ק"מ, שנמצא כעת בבנייה - יהיה תת קרקעי בקטעים שמתחת לארמון ורסאי ומתחת לפארקים, כדי למנוע פגיעה בחזות העיר. דאוסון אומר, כי "אל לאיש לחשוב, כי כל מניע סביבתי מצדיק את עלות כריית מינהרה, אך במקומות הנכונים המינהרות שוות כל אגורה".

יתרון נוסף בכריית מינהרות הוא מניעת תהליך ארוך ויקר של שימוע ציבורי והתנגדויות מצד אלו שהכביש עובר בשטחם או בסמוך להם, מונע הפגנות מצג ארגונים ירוקים ולמעשה מזרז את זמן הקמת הפרויקט.