דירות היוקרה נמכרו באיטיות

על פי התוכנית שעיבדה העיריה, בנה יודסין במקום בית מגורים יוקרתי בן כ-70 דירות, בית משרדים בן כ-3,000 מ"ר (ועוד קומת חנויות), את משכן אמנויות הבימה שהוא ביתה של האופרה, ושטחי ציבור וגינון

מרכז גולדה נבנה על ידי חברת רמיר, בבעלות יוסף יודסין, על מגרש שקנה מהעיריה במיכרז, לפני כ-8 שנים. רמיר הציעה אז את המחיר הגבוה ביותר, 8 מיליון דולר, וגברה על חברות בניה מובילות.

על פי התוכנית שעיבדה העיריה, בנה יודסין במקום בית מגורים יוקרתי בן כ-70 דירות, בית משרדים בן כ-3,000 מ"ר (ועוד קומת חנויות), את משכן אמנויות הבימה שהוא ביתה של האופרה, ושטחי ציבור וגינון. התוכנית המלאה כוללת גם אולם תיאטרון עירוני, שעדיין לא נבנה. מתחת למרכז נבנה חניון בן 750 מקומות חניה, שהושכר לחברת רם-חן חניונים.

השקעתה של רמיר בבנית המרכז הגיעה לכ-80 מיליון דולר. על פי התוכנית הכלכלית שעובדה, היתה רמיר אמורה לקבל את החזר השקעתה, ועוד רווח, בעיקר ממכירת הדירות. החברה קבעה מחירים גבוהים מאוד לדירות, עד ל-2 מיליון דולר לפנטהאוז.

ואולם, מכירת הדירות התנהלה באיטיות, והדבר הביא לתשלום הוצאות מימון כבדות לבנקים המלווים. איכלוס בית המגורים החל לפני כשנה וחצי, וככל הידוע נותרו עדיין דירות לא מכורות בפרוייקט.

בשנים האחרונות פורסם כמה פעמים, כי הבנקים המלווים הביעו דאגה לגורל השקעתם, ודרשו מיודסין להאיץ את המכירות. לפני כשנה וחצי, עם תחילת איכלוס הדירות, אמר יודסין ל"גלובס", כי הוא מעריך שהפרוייקט ייצא מבעיות הנזילות שלו.

הקמת מרכז גולדה לוותה בסכסוכים משפטיים. חברת רם-חן הגיעה עד לבית המשפט העליון כדי לזכות בחוזה לשכירת בחניון. סכסוך בין רמיר לבין סהר פיתוח, בעלת זכויות בבנייני המשרדים, נמצא זה זמן ניכר בבוררות. «מאת אלעזר לוין «דירות היוקרה נמכרו באיטיות «