שלושה ימים לאחר ההודעה של היולט פקרד (HWP) בדבר רכישת קומפאק (CPQ) בעסקה ששוויה 25 מיליארד דולר (במונחי בסיס), מודיעה HP כי היא רוכשת חברה נוספת. הפעם כחול לבן, ליתר דיוק כחול כהה - אינדיגו, שבני לנדא מחזיק ביותר מ-40% ממניותיה. HP מסרה כי תשלם 629 מיליון דולר תמורת 86.6% ממניות אינדיגו , לאחר שכבר לפני שנה רכשה 13.4% מהמניות תמורת כ-100 מיליון דולר.
אינדיגו המעסיקה 1,100 עובדים הינה חברה הרשומה בהולנד, עם פעילות ייצור ופיתוח בישראל.
המחיר אותו משלמת HP כעת יכול לתפוח ל-882 מיליון דולר לעומת שווי של 696 מיליון דולר בתום המסחר היום בוול סטריט (לאחר שהמנייה זינקה ב-14.1% לרמה של 6.3 דולר למניה, כפי הנראה בעקבות דליפת מידע בדבר העיסקה). על פי תנאי העיסקה שפורסמו, קיימת לאינדיגו הזכות לקבל מניות HP לפי שווי של 7.5 דולר למניית אינדיגו או מניות HP לפי 6 דולר למניית אינדיגו ובנוסף תשלום של עד 253 מיליון דולר (ב-CVR שישקפו תשלום של עד 4.5 דולר למניה) בהתאם לתוצאות המכירות העתידיות של אינדיגו.
הסכום יועבר במלואו לאינדיגו באם תמכור בשלוש השנים הקרובות ב-1.6 מיליארד דולר במצטבר - סכום גבוה לכל הדעות באם נזכור שברבעון השני של השנה החברה סיפקה כמות שיא של מכונות הדפסה והכנסותיה הסתכמו ב-48.1 מיליון דולר. ההפסד עמד על כ-2 מיליון דולר, 2 סנט למניה.
בעלי המניות של אינדיגו יוכלו לקבל את הסכום הנוסף גם באם המכירות יחצו את רף המיליארד דולר. עפ"י ההסכם, הסכום יהיה באופן יחסי (לינארי) בהתאם למכירות, ומקסימום של 253 מיליון דולר באם המכירות יסתכמו כאמור, ב-1.6 מיליארד דולר. כזכור, לפני כשנה השקיעה HP באינדיגו, המובילה בפיתוח מכונות דפוס דיגיטליות, כ-100 מיליון דולר, על פי מחיר של כ-6.75 דולרים ובתמורה ל-13.4% מהון מניותיה. בנוסף, ניתנה ל-HP אופציה, במחיר מימוש זהה, להשקעה נוספת של 81 מיליון דולר.
מעבר להסכם ההשקעה, חתמו אז שתי החברות על הסכם שיווקי וטכנולוגי. HP תשווק את מערכות הדפוס הדיגיטליות של אינדיגו במסגרת הסכמי OEM, וכן יפתחו שתי החברות ביחד מכונות חדשות.
הברית האסטרטגית בין HP לאינדיגו נחתמה כבר ב-98', אך עד לרכישה לפני כשנה, שמרה על אש קטנה. הברית הזאת באה לידי ביטוי בתפר שבין שבין המצלמה הדיגיטלית של HP להדפסה במכונות של אינדיגו.
HP יודעת היטב שבתחום הדפוס הדיגיטלי מצויה הצמיחה העתידית שלה", טען פיטר גראנט, אנליסט בגרטנר דאטה קווסט, בכתבה שפורסמה לפני כחודשיים ב"וול סטריט ג'ורנל" על HP. "בעוד שהמוצר הראשון שלה ישא תווית מחיר של 200 אלף דולר, עושה הרושם כי הערך הממשי בעבור החברה טמון בתשלומים על שירות ואספקות כדוגמת דיו ונייר".
השקת מכונת הדפוס הדיגיטלי, כמו גם השקה קרובה של מדפסות המיועדות למחשבים אישיים בעלות הנמוכה מ-100 דולר, היא למעשה התשובה של HP למלחמה בשוק הדפוס שגרמה לה ברבעון האחרון להציג ירידה של כ-3% בהכנסות בתחום ל-5 מיליארד דולר ונפילה של כ-40% ברווח התפעולי ל-410 מיליון דולר.
להערכת ויומש ג'ושי, מנכ"ל חטיבת המדפסות של HP, כפי שנאמרה ל"וול סטריט ג'ורנל", הרחבת קו מוצרי המדפסות של HP הן בקצה העליון של השוק והן בקצה התחתון שלו, בשילוב עם מאמצים המיועדים לעודד צרכנים להדפיס יותר תמונות דיגיטליות ויותר עמודי ווב, תגדיל את המכירות השנתיות של הקבוצה ל-35 מיליארד דולר עד אוקטובר 2004. עלייה מ-20.5 מיליארד בשנה הפיסקאלית 2000. צמיחה שכזו, עשויה להיטיב מאוד עם אינדיגו.
אודי גרף, מנכ"ל HP ישראל אמר ל"לגלובס" כי בשלב הראשון לא תאוחד פעילות אינדיגו עם פעילות HP ישראל ואינדיגו תהייה כפופה ע"פ קו המוצרים שלה ובהתאם למבנה הוורטיקאלי של HP, למטה באיידהו.
עם זאת, תספק HP ישראל המעסיקה כ-200 עובדים שירותים נלווים ל-HP כגון חיבור לתקשורת מחשבים של החברה האם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.