ענף המלונאות: בוטיק או מלון?

מדובר בעיקר בשינוי עיצוב המלון והחדרים למראה צעיר ועכשווי יותר

התפוסה בענף המלונאות יורדת, אך בנישת מלונות היוקרה איש אינו מקטר. להיפך, ממשיכים להשקיע כשהטרנד הנוכחי הוא שינוי תדמית מלונות היוקרה הקלאסיים והשמרנים, למה שקרוי boutique hotel.

מדובר בעיקר בשינוי עיצוב המלון והחדרים למראה צעיר ועכשווי יותר, שיקרוץ לצעירים בעלי יכולת כלכלית.

אפילו רשת מאריוט השמרנית נרתמה להסבה, ומשקיעה במתיחת פנים והצערת רשת Renaissance שבבעלותה.

Ritz-Carlton, רשת מלונות יוקרה נוספת בשליטת מאריוט, עורכת הרצת ניסיון לקונספט במרינה דל ריי, דרומית מערבית ללוס אנג'לס. שם, בין היתר, יחליפו את השטיח הכבד ברצפת עץ וישיקו מסעדה חדשה בעלות של 2.4 מיליון דולר. אם השנויים הללו יתקבלו יפה אצל הקהל, מאריוט תמשיך בהסבה לשאר מלונות ריץ קרלטון.

חלוצת הטרנד היא רשת resorts Worldwide & Starwood Hotels, המפעילה את הרשת היוקרתית והאולטרה קולית שזוכה לפופולריות רבה בקרב הקהל הצעיר והמבוסס.

עוד פעיל בולט בנישה הזו הוא המלונאי ואיש העסקים, איאן שרגר, החולש על מלון פארמונט בניו יורק ומונדריאן היוקרתי בלוס אנג'לס, שחביב מאד על הסטארים ההוליוודיים. פרשנים סבורים כי מתח הרווחים במלונות הללו גבוה ב-30% מהמקובל בענף המלונאות היוקרתית.

ההסבה למלוני הבוטיק, מתמקדת בעיקר במתיחת פנים באזורים החשופים ביותר למבלים ולנופשים: הבר, המסעדה והריהוט בלובי ובחדרים. עלות ההסבה אינה בהכרח יקרה מאד, מאחר והדקורציה היא מינימליסטית יותר ונעשה שימוש בחומרים זולים יחסית, כמו פלדה הזולה מנחושת, המועדפת על מעצבי מלונות היוקרה המסורתיים.