קבוצת רב בריח: מולטילוק מפרה את הסכם חלוקת זכויות השימוש בסימני המסחר

מבקשים מביהמ"ש לאסור עליה לשווק דלתות ומוצרי הגנה לרכב תחת סימני המסחר מול-טי-לוק

קבוצת רב בריח ובעליה, אברהם ואורי בחרי, הגישו היום (א') לביהמ"ש המחוזי בת"א בקשה למתן צו מניעה זמני האוסר על מולטילוק לשווק דלתות ומוצרי הגנה לרכב תחת סימני המסחר מול-טי-לוק והדמות השרירית הידועה של רב בריח.

רב בריח ובעליה מבקשים מביהמ"ש גם לאסור על מולטילוק לשווק ללקוחות רב בריח ברחבי העולם מפתחות, צילינדרים, מנעולים או חלקים של מנעולים או צילינדרים המשמשים לייצור דלתות ומנעולי הגנה לרכב.

בפנייה לביהמ"ש, באמצעות עוה"ד שמוליק קסוטו ויוסי שגב, נאמר כי עד מאי 2000 היו החברות בקבוצת רב בריח, רב בריח השקעות, רב בריח מוצרי ביטחון ורב בריח הגנה לרכב חברות בנות של מולטילוק ופעלו במסגרתה.

לטענת התובעים, גם הם וגם מולטילוק השתמשו בסימני המסחר באופן זהיר, כאשר כל צד משתמש בסימני המסחר המרכזיים בתחום פעילותו מבלי לפלוש לתחום פעילותם של הצדדים האחרים.

במארס 2000 נחתם הסכם בין מולטילוק לבין אברהם בחרי, שבמסגרתו נמכרה לו קבוצת רב בריח ונקבעה חלוקת זכויות השימוש בסימני המסחר המרכזיים בין מולטילוק לבין רב בריח.

לטענת רב בריח ואברהם ואורי בחרי, בניגוד להסכם החלה מולטילוק למכור בהסתר ובדרכי מרמה ותחבולה צילינדרים, מנעולים, מפתחות ולוחות כיסוי לדלתות, הנושאים את סימני המסחר המרכזיים, ליצרנים ומשווקים של דלתות ומוצרי הגנה לרכב המתחרים ברב בריח.

עוד לטענתם, אם תמשיך מולטילוק במעשיה, הם ייאלצו לסגור את עסקיהם ולפטר את עובדיהם וכן להפסיק את התקשרותם עם ספקים וקבלני משנה.

אברהם בחרי ביטל את הסכם המכירה שחתם עם מולטילוק והגיש לביהמ"ש בקשה להצהיר על בטלותו. (תא 2324/01).