באנגולה, לא ממש מומלץ להיות עניים, ועוד להתגורר על פיסת אדמה שאנשים אחרים, בעלי ממון, חומדים אותה.
כמו למשל, בבואויסטה, כפר הנמצא במרחק זריקת אבן מלואנדה הבירה, שקרוב ל-50 אלף מתושביו הועברו לא מכבר בכוח למחנה אוהלים על ידי חיילי הצבא האנגולי כ-40 ק"מ מהבירה. זוהי דרכו של הממשל לפנות תושבים בעייתים, "התופסים" קרקע נחשקת.
לפי טענות הממשל המקומי, העברת התושבים באה מתוך כוונה להגן עליהם מפני שיטפונות שעלולים להגיע לקראת החורף הקרוב. זאת מתוך חשש שבתיהם הרעועים של המפונים לא יעמדו בפגעי הטבע. עם זאת, מעניינת העובדה שבואויסטה שוכנת לצידו של נמל שרוב אדמותיו הנחשקות לא פותחו עדיין על ידי יזם כלשהו.
לדעתם של דיפלומטים וכלכלנים, העברת רבבות האנשים רק תוסיף למצוקת תושבי המדינה, שבלאו הכי סובלת משיעורי עוני ורעב גדולים ביותר. אנגולה סבלה 26 שנות מלחמה עקובה מדם, שהעמידה מחד את הממשל העשיר בנפט בלואנדה מול הארגון לשחרור אנגולה העשיר ביהלומים.
לפי נתוני האו"ם, בחמש השנים האחרונות מספר העניים באנגולה הוכפל, וכרבע מ-12 מיליון תושבי המדינה המערב אפריקנית מוצאים בשנה 23 דולר (!) על מזון. בסקר אחרון של האו"ם, דורגה אנגולה במקום ה-146 מתוך 160 מדינות.
עם זאת, אנגולה היא ספקית הנפט השנייה בגודלה באפריקה אחרי ניגריה, עם כמות עצומה של תפוקת נפט המסתכמת ב-750 אלף חביות נפט ביום, כשהציפייה היא לרמה של למעלה ממיליון חביות ביום בשנת 2002.
המלחמה העקובה מדם במדינה, הניסה כ-2.5 מיליון אנגולים מאדמתם לכפרים ואיזורי פליטים דוגמת בואויסטה. לפי מקורות דיפלומטיים בכירים במדינה, הדבר היחיד החמור יותר שניתן היה לבצע, הוא פשוט להפציץ את התושבים על מנת לזכות בפיסת הנדל"ן המבוקשת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.