חברת מיוניק-רי מסרבת לבטח בניינים בני למעלה מ-25 קומות בעקבות ההתקפה על מגדלי התאומים

המשמעות: קשיים בביטוח לשורה של מגדלי משרדים גם בישראל * ביטוחי הרכוש לעסקים גדולים יתייקרו בשנה הבאה ב-300%-100%

חברת ביטוח המשנה הגרמנית מיוניק-רי, הגדולה ביותר בעולם, הודיעה שלא תבטח בניינים בני יותר מ-25 קומות, בעקבות מיתקפת הטרור על מגדלי התאומים בניו-יורק. אם חברות ביטוח נוספות יילכו בעקבות מיוניק-רי, תהיה לחברות ישראליות בעיה לבטח שורה של בנייני משרדים, ובהם שער העיר, מגדל שלום ומרכז עזריאלי.

הפרמיה לביטוחי רכוש בעסקים גדולים עלולה להתייקר בינואר הקרוב ב-300%-100% - הזהירה היום (ג') הנהלת מגדל, בתשובה לפניית "גלובס". החברה אומרת, כי התייקרות חדה זו, שהיא ללא תקדים בענף הביטוח הישראלי, נובעת מהודעותיהן של חברות ביטוח המשנה, כפי שנמסרו לחברות הישראליות בכנס באדן-באדן בשבוע שעבר.

מגדל אומרת, כי התייקרות בשיעור חד זה תחול על מספר מצומצם יחסית של עסקים, המבצעים את ביטוחיהם בצורה של חוזים פקולטטיביים. ההתייקרות נוגעת אמנם רק למספר קטן של חברות, אך בכל חברה מדובר בפרמיה במיליוני דולרים בשנה.

אשר לעסקים קטנים ובינוניים ולביטוח דירות, מעריכים בהנהלת מגדל, כי הפרמיה תעלה בשיעור של 40%-30%. הסיבה העיקרית לכך היא התייקרות של 200%-100% בפרמיה לביטוח נזקי טבע ורעידות אדמה. פרמיה זו מהווה בדרך כלל 35%-25% מהפרמיה הכוללת לביטוחי עסקים ודירות.

גם חברות ביטוח אחרות מסרו ל"גלובס", כי מצפים לעלייה חדה במיוחד וחסרת תקדים בפרמיות בביטוחי רכוש.

הנהלות קבוצות מגדל וכלל-ביטוח אומרות, כי הסיבה העיקרית לעלייה החדה בפרמיות, היא רצונן של חברות ביטוח המשנה לכסות בדרך זו חלק מהפסדי העתק שנגרמו להן כתוצאה מהריסת מגדלי התאומים ובניינים אחרים בניו-יורק ב-11 בספטמבר.

הנזקים בניו יורק נאמדים ב-60-40 מיליארד דולר, מקצתם בביטוח חיים ורובם המכריע בביטוחי רכוש. חברות ביטוח המשנה יממנו חלק מהנזקים על-ידי רזרבות ואי תשלום דיבידנדים. בדעתן לממן את היתרה על-ידי עליות חדות בתעריפי ביטוח הרכוש ונזקי הטבע בכל העולם.

מקורות בענף אומרים עוד, כי ההתייקרות החדה בעסקים פקולטטיביים נובעת מכך שהחברות אינן מעוניינות לבטח כיום עסקים גדולים אלו, בשל הסיכון הרב.

מנהל בכיר בענף אמר: "אנחנו חסרי אונים. אין לנו כמעט מה לעשות. חברות הביטוח הבינלאומיות החליטו על העלאה חדה, ואיננו יכולים לפעול נגדן. אנחנו מתכוונים לנהל מו"מ עם נציגי החברות, שיגיעו בשבועות הקרובים לארץ, בניסיון למתן את הגזירה.

"בנוסף, נוכל לצמצם עד למינימום את הרווח שלנו בחלק השייר, ובצורה כזו לצמצם את שיעור ההתייקרות. כל מה שנותר לנו לקוות הוא ש-2002 תהיה שנה טובה, ואז אפשר יהיה להוזיל את הפרמיות ב-2003".