נתניה: העירייה, משרד התחבורה ומע"צ השלימו תוכנית עשור ב-250 מיליון שקל

בתכנון: חיבור נתניה לנתיבי איילון, פיתוח מזרח העיר וסלילת כבישים עירוניים חדשים

עיריית נתניה, באמצעות ח.ל.ת (החברה לפיתוח ותיירות נתניה), השלימה לאחרונה תוכנית עשור לפיתוח דרכים אסטרטגיות, שמטרתה הגדלת הנגישות לחלקים שונים של העיר באמצעות הקמת גשרים ופתיחת נתיבי תחבורה חדשים.

התוכנית משמשת תוכנית עבודה לעשר השנים הקרובות, והיא כוללת חיבור העיר נתניה לנתיבי איילון, סלילת כבישים בין-עירוניים ועירוניים חדשים, בניית דרכי גישה למזרח העיר ופיתוח גשרים ומחלפים.

תוכנית העשור מקיפה את נתניה כולה, אך במרכזה עומד פיתוח מזרח נתניה, הכולל בניית דרכי גישה למתחמים במזרח העיר ולאיזורי התעשייה; סלילת כבישי גישה לאיצטדיון החדש ופיתוח מחלף איינשטיין. פרויקט גדול נוסף הוא סלילת כביש שיעקוף את נתניה ממזרח ויתחבר לכביש מס' 57, וכן פיתוח מאסיבי של כביש דגניה ממחלף פולג לכביש מס' 4, שעלותו מסתכמת ב-8 מיליון שקל. במסגרת התוכנית, תבנה כניסה צפונית נוספת לעיר מרחוב איינשטיין, וכן תוקם רמפת כביש חדשה, שתצא מכביש מס' 2 ותאפשר כניסה ישירה לנתניה ולאיזורי התעשייה, שעלותה מעל ל-7 מיליון שקל.

פרויקט נוסף של עיריית נתניה לשנים הקרובות הוא הקמת שכונת "עיר ימים" בדרום העיר. באיזור זה מתוכננים כבישים רבים, שיאפשרו גישה לשכונה וחיבורה למרכז העיר, הרחבת צמתים קיימים ובניית גשר להולכי רגל, שיחבר את רמת פולג לקרית נורדאו. ברחוב הראשי של העיר, רחוב הרצל, ייבנה מעבר תת-קרקעי ליד קניון השרון. המעבר ישרת את כלי הרכב הפרטיים ואת התחבורה הציבורית, ויעקוף את הצומת העמוס בעיר. עלות המעבר מוערכת ב-20 מיליון שקל, ובנייתו תחל כבר בשנת 2002.

התוכנית מאגדת בתוכה שיתוף של גורמים רבים: משרד התחבורה, עיריית נתניה, מע"צ, מינהל מקרקעי ישראל, נתיבי איילון ורכבת ישראל, שכן נוסף על הכבישים יוקמו בעיר נתניה שתי תחנות רכבת נוספות: האחת סמוך למתחם "איקאה", שבו החלה הקמתו של מרכז עסקים חדש של חברת רוגובין, ומרכז גדול מתוכנן להיבנות על ידי חברת גנדן, והשנייה ליד מכללת נתניה.

עלות סלילת הכבישים ובניית הגשרים והמחלפים שבתוך העיר מסתכמת ב-250 מיליון שקל. בתוכנית כולה קיימים כבישים, גשרים ומחלפים נוספים בסביבת העיר, ויחד אתם נאמדת התוכנית בעלות של למעלה ממיליארד שקל.

ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, ציינה כי חיבור נתניה לנתיבי איילון, ופיתוח דרכי הגישה לאיזורי התעשייה יביאו לפריחת המסחר והכלכלה, ויקלו על הנגישות לאיזור.