"משחק חזק" (ארה"ב, 2001), הנה סרט על לוזרים, שהמסך אוהב במיוחד. הפעם זהו קונור או'ניל (קיאנו ריבס), שמאמין שחייו חולפים לידו. פרט להימורים, שרק סיבכו אותו, אין לו שום שאיפות.
בצר לו, הוא פונה לעזרתו של חבר ילדות, מייק מק'גלון, שמוכן לשלם לו כסף ובלבד שיסכים לאמן את קבוצת הבייסבול, ששייכת לחברה שלו.
וחוץ מבעיות קיומיות, פילוסופיות, כלכליות וספורטיביות, ריבס מתחבט גם בבעיה רומנטית. מורתם של הילדים היא דיאן ליין, וריבס לא יכול שלא להתאהב בה. ומאחר שזהו סרט אמריקני שיגרתי - אל דאגה, הסיום הרבה יותר טוב מראשיתו.
עוד משתתפים: ד.ב סוויני, גרהאם בקל וג'והן הוקס. ג'ון גטינס כתב, על-פי ספרו של דניאל קול. הפיק וביים: בריאן רובינס. מארק אישאם כתב את המוסיקה וטוד ריצ'מונד צילם. 106 דקות.
"הבחורים בחיי" (ארה"ב, 2001). קשה להגדיר את הסרט החביב הזה. דרו בארימור, בעלת חברת הפקות משלה, דאגה לרכוש את הזכויות לספר השנון והפופולרי שכתבה בברלי דונופריו, שמספרת בגוף ראשון וללא הסוואות את סיפור חייה, השבלוני והמאלף גם יחד.
בארימור מככבת, פני מרשאל ביימה, על-פי תסריט מאת מורגן אפטון וורד. המפיק-במאי ג'יימס ל. ברוקס שותף להפקה. כלומר, יש כאן שמות הוליוודיים לעילא. ואכן, מסצינה לסצינה מתברר, שזו ממש לא עוד קומדיית נעורים, או סרט רומנטי.
דונופריו-ברימור היא עכשיו סופרת צעירה, שנוסעת עם גבר צעיר קצת יותר ממנה לפגוש את הגרוש המסומם שלה, על-מנת שיסכים לפרסום שמו ברומן שהיא זה עתה סיימה לכתוב.
המסע אליו הוא גם מסע בזמן, לימים ההם של שנות ה-70-60, אל הנעורים החולפים של אמריקה התמימה והמדממת (וייטנאם, קנדי). מתברר, שהגבר הצעיר שיושב עמה הוא בעצם בנה, שאותו ילדה כשהיתה רק בת 15. מכאן מתפתח סיפור לא צפוי, שנון ואנושי מאוד. 131 דקות.
"הון משותף" (ספרד, 2000) הוא קומדיה שחורה תוצרת ספרד, שלאחרונה, זוכה לשידרוג בקולנוע העולמי. הכרנו כבר את אלחנדרו אמנאבר ("האחרים") ואת קוארדה ("לשון הפרפר"), עכשיו הגיע תורו של אלכס דה לה איגלסיה.
זהו סיפורה של כרמן מאורה, המגלמת מתווכת דירות. דירה מפוארת, שעוברת לידיה, מיועדת להפוך דירת אהבים לה ולמאהבה המגוחך (אדוארדו אנטוניה).
בעיצומה של חגיגה בדירה המשופצת מתחילים לטפטף מים מהתקרה, ומיד אחר-כך מתגלה גופתו של השכן. מאורה מגלה גם את ארנקו של המת ובו מפה מסתורית, שיכולה להוביל אותה לאוצר עצום, נקי ממס, כמובן. אבל בכל הסיפור הזה יש יותר מדי שכנים, וחלק מהם חיכו בקוצר רוח שהזקן ילך לעולמו. בעיה.
משתתפים נוספים הם טרלה פאווס, סנצ'ו גרסיה וחזוס בונילה. 106 דקות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.