שגריר פולין: פוטנציאל היצע גדול היכול לעניין חברות ישראליות רבות

לדבריו, ישראל היא אחת המדינות החשובות ביותר עימן יש לפולין קשר מחוץ לאירופה

השקעות הדדיות של משקיעים בישראל ובפולין יכולים למשוך את שתי הכלכלות מתוך המיתון שבו הן שרויות כחלק בלתי נפרד מהמצב הכלכלי בעולם, כך אמר ל"גלובס" מצ'י קוזלובסקי, שגריר פולין בישראל לקראת כנס שיתופי פעולה ישראל-פולין בתחומי פרויקטים בינלאומיים ותשתיות ובינוי, שיתקיים ביום חמישי.

לדבריו, פולין הינה מדינה בעלת קשרים כלכליים הדוקים עם ישראל ובעלת פוטנציאל גבוה לשיתופי פעולה ולמסחר הדדי מבין מדינות מזרח ומרכז אירופה. חשיבותה של פולין לדבריו, היא בעיקר כשוק יעד לאור הצטרפותה הקרובה לאיחוד האירופי. יצוין, כי מעל ל-200 חברות ישראליות סוחרות עם פולין ומנצלות את יתרון הסחר החופשי. היקף ההשקעות הישראליות בפולין, חצו את רף מיליארד הדולר ופרויקטים רבים במדינה מבוצעים בפולין ע"י חברות ישראליות כמו הקמת מרכזי קניות, בידור, רפואה, בנייני מגורים ומלונות.

פיתוח תחום הנדל"ן, לדברי קוזלובסקי, כרוך בהקמת תשתיות כגון כבישים וצמתים, מים, ביוב חשמל, גז ותקשורת. תוך שיתוף פעולה עם חברות ישראליות המתמחות בכך, עשוי פוטנציאל ההיצע לעניין חברות אלו. יום העיון מאורגן ע"י לשכת המסחר ישראל-פולין יעסוק בעיקר בנושאי שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ופולניות וברכישת הנדל"ן ופרויקטים לפיתוח התשתיות.