יוסי קוצ'יק, יו"ר נת"ע: "במשך 40 שנה התקשקשו עם הרכבת, ועכשיו הרכבת יצאה לדרך. תמיד יהיו כאלה, ביניהם גם כאלה המחשיבים עצמם כבעלי מקצוע בתחום, שיחשבו אחרת, ותמיד יהיו אנשים שיגידו שמה שאחרים עושים זו טעות קשה. הקו האדום הוסכם בין המערכות המקצועיות של האוצר, התחבורה, עיריית תל-אביב ועוד ארבע עיריות נוספות, וב-2010-2009 הוא ישרת 130 מיליון נוסעים בשנה.
"הפיגור התחבורתי במטרופולין גוש דן כל-כך גדול, שאני מקווה שהקו האדום, הקו הירוק ורכבת ישראל יספקו את הביקושים".
לגבי הקו הירוק, אומר קוצ'יק: "על פי דעת נת"ע, משרד התחבורה, האוצר ומיטב המומחים, האלטרנטיבה של רכבת עילית במקומות בהם היא מתוכננת, היא הטובה ביותר. לא רק שזו לא 'הזנחת העיר', אלא ההיפך הגמור. זהו מאיץ לפיתוח מרכז העיר. מי שמכיר רכבות קלות באירופה, יודע איזו תרומה אדירה יש להן. חבל שהוויכוח הזה יגרום לכך שלתל-אביב לא יהיה סיטי ליין בשנים הקרובות.
"רצינו לצאת בו זמנית גם בקו האדום וגם בקו הירוק, מכיוון ששני הקווים הללו הם חלק מהפתרון הכולל, הן במטרופולין והן בסיטי בתל-אביב, ויש נכונות של המדינה להשקיע בזה. אבל הוויכוח, בשלב זה, מונע את יישום התוכנית. לפיכך, אנחנו בודקים שתי חלופות: בניית הקו הצהוב, או בניית הקו הירוק בחלקו - ראשון לציון וחולון - שיתחבר לקו האדום. בכל אופן אנחנו לא מתייאשים, ונמשיך בדיונים עם עיריית תל-אביב, בתקווה להגיע להסכמות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.