בנקים למשכנתאות לא מפנים חייבים מהדירות - אלא גובים שכירות

כונסי נכסים, העובדים עבור הבנקים למשכנתאות, אומרים, שבמסגרת החוזה מסכים הבנק למספר הקלות, ובין השאר הוא גובה שכר דירה נמוך מהמקובל בשוק

הבנקים למשכנתאות מעדיפים להשכיר את הדירות למועמדים לפינוי עקב אי תשלום משכנתא, כדי שהדיירים ישלמו לפחות את הארנונה עבור הדירה.

עד לפני מספר חודשים, נהגו הבנקים למשכנתאות לדרוש מהחייבים את פינויה המיידי של הדירה, ולמכור אותה. כיום, בשל ריבוי הדירות, מתקשים הבנקים לשלם את מחיר הארנונה העירונית ואת מחיר הביטוח, ולכן מעדיפים לאפשר לחייבים להישאר בדירה, תמורת תשלום שכר דירה מופחת.

כונסי נכסים, העובדים עבור הבנקים למשכנתאות, אומרים, שבמסגרת החוזה מסכים הבנק למספר הקלות, ובין השאר הוא גובה שכר דירה נמוך מהמקובל בשוק. התנאי לכך הוא שהדייר יאפשר לקונים פוטנציאלים לראות את הדירה. החוזים נחתמים בדרך כלל לתקופה של שנתיים, כאשר הדייר מתחייב לפנות את הדירה לפני תום חוזה השכירות, באם הבנק יצליח בינתיים למכור את הדירה.

לדברי כונסי הנכסים של הבנקים השונים, התופעה מאפיינת את כל הבנקים למשכנתאות, שבידיהם הצטבר מלאי של כמה אלפי דירות, שדייריהן חדלו לשלם משכנתא. חלק ניכר מהדירות נמצא בפריפריה, שם היצע הדירות גדול בהרבה מהביקוש, והנהלות הבנקים יודעות שיתקשו למכור את הדירות במחיר סביר בתקופה הקרובה. בינתיים, נהנה הבנק לפחות משכר הדירה המופחת וחיסכון בהוצאות.

לטענת כונסי הנכסים, חלק מהבנקים מוכנים למכור דירות במחיר הנמוך ב-40% ממחיר השוק, אך גם לדירות אלה אין ביקוש.