רשם האגודות השיתופיות, אורי זליגמן, החליט לאמץ את הדו"ח של החוקר המיוחד דורון לוי (לשעבר נציב מס הכנסה), אותו מינה לבדוק את התוכנית שהגישה הנהלת קואופרטיב דן להפיכת האגודה לחברה.
זליגמן החליט לקבל את התוכנית, אשר תבוצע במספר שלבים: הראשון - פדיון מניות חברי הקואופרטיב; השני - הפיכת האגודה לחברה תוך אימוץ תקנון חדש ורישום החברים כבעלי מניות, וכן מיזוג הנכסים הזכויות והתחייבויות האגודה לחברה; והשלישי - ביטול הסכם הזיקה בין קרן הגימלאות של חברי דן לבין אגודת דן ואימוץ תקנון חדש לקרן.
זליגמן מינה בדצמבר שעבר את לוי כחוקר לבדיקת תוכנית השינויים שהוגשה על-ידי הנהלת דן. התוכנית הוגשה לנוכח מצבו הכספי הבעייתי של הקואופרטיב, וטענת ראשיו, כי הוא יקרוס ללא ביצוע השינויים.
זליגמן ציין, כי הוא מאשר את התוכנית לנוכח העובדה ש"מדינת ישראל הסכימה לתוכנית המוצעת ומשקיעה בתוכנית סך העולה על מיליארד שקל". דן הודיע לבית המשפט, כי במסגרת ההסדר, תקבל המדינה 25% ממניותיו.
זליגמן קבע עם זאת שורה ארוכה של הסתייגויות מהתוכנית והורה על עריכת שינויים בה:
* זליגמן קובע, כי למרות דרישתו של לוי, לא הוכנה תוכנית הבראה. לכן על הנהלת האגודה להציג בפני האסיפה הכללית אישור להיתכנות כלכלית של התוכנית והתייחסות לאפשרות פגיעה בחברי האגודה.
* בפגישות עם באי כוח האגודה הוצג מצבו הכלכלי הקשה של דן, ונטען, כי כל עיכוב באישור התוכנית יביא לקריסת הקואופרטיב. ואולם, ללוי התברר, כי זמן לא רב לפני הגשת התוכנית, חילק דן לחבריו דיבידנד בסכום של 5 מיליון שקל.
* זליגמן דוחה את התוכנית לשריון הרכב הדירקטוריון וההנהלה. לדבריו, שריון זה אינו מתיישב עם העובדה, כי הנהלת דן הנוכחית לא הצליחה להתמודד עם המצב הכלכלי, אשר הורע תוך מספר חודשים.
לכן מתנה זליגמן את אישור התוכנית בביטול השריון. הוא הורה לתקן את התוכנית ואת התקנון, לפעול על-פי הוראות דיני החברות, ולאפשר בכל עת לאסיפה הכללית של החברה להחליף את יו"ר הדירקטוריון, הדירקטורים ומנהלי האגפים.
* זליגמן מתנה את אישור התוכנית בביטול כפל התפקידים של חברי ועדת הפיקוח של האגודה, אשר לפי תוכניתה אמורים לבחור את חברי ועדת הביקורת. הוא קובע, כי יש לאפשר לאסיפה הכללית של החברה לבחור את חברי ועדת הביקורת בכל עת.
* לגבי ארבעת הדירקטורים החיצוניים: זליגמן דורש שהם ימונו על-ידי האסיפה הכללית ולא על-ידי הנהלת האגודה.
זליגמן קובע בסיכום החלטתו, כי על האגודה לזמן את האסיפה הכללית לצורך קיום הצבעה על המהלך. לצורך קבלת התוכנית, יש להשיג רוב של 75% מהחברים. בהצבעה יוכלו להצביע רק חברי האגודה, וקיום הצבעה חשאית יתאפשר רק אם ידרשו זאת 10% מהנוכחים באסיפה.
לאחרונה פנו מספר חברים בקואופרטיב דן לעו"ד הרצל כספי, וביקשו ממנו לסייע להם בבדיקת התוכנית. כספי מתכוון לגבש עמדה ולהגישה לזליגמן.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה בשבוע שעבר את בקשת כמה מוועדי העובדים בדן לעכב את ההליך עד להבטחת זכויותיהם, והיפנה אותם אל בית הדין האיזורי לעבודה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.