בנק דיסקונט למשכנתאות, מקבוצת בנק דיסקונט, השיק השבוע שלושה מסלולי משכנתא חדשים: ריבית של 3.8% בשנה הראשונה בהלוואה צמודת מדד לתקופה של 20 שנה; ריבית שנתית של 3.6% בשנה הראשונה בהלוואה צמודת מדד בריבית משתנה, שאותה ניתן לפרוע בפירעון מוקדם ללא קנסות; וריבית שנתית של 3.4% בהלוואות צמודות דולר. במסלול האחרון הריבית מבוססת על ריבית הליבור והיא משתנה כל חצי שנה.
גם בנק משכן השיק השבוע מוצר חדש בתחום המשכנתאות: משכנתא חצי קבועה. מדובר במשכנתא צמודה למדד בריבית קבועה, המשתנה פעם אחת באמצע תקופת ההלוואה. המשכנתא מוצעת לתקופות של עד 32 שנה.
לאחר שחלפה מחצית מתקופת החזר ההלוואה יכול הלווה לבחור בין שתי אפשרויות: פירעון מוקדם חלקי או מלא של ההלוואה ללא קנס, או המשך החזר המשכנתא. אם הלקוח בוחר באפשרות השנייה, נקבעת הריבית למחצית השנייה לפי תחשיב חיצוני אובייקטיבי.
לדברי מנכ"ל בנק משכן, עידית לוסקי, המוצר החדש מבטיח ללקוח גמישות מירבית גם אם הוא בוחר לבצע פירעון מוקדם וגם אם הוא בוחר להמשיך להחזיר את ההלוואה. "משכנתא חצי קבועה משלבת את היתרונות של משכנתא בריבית משתנה עם הביטחון של משכנתא בריבית קבועה", אומרת לוסקי.
היתרונות המרכזיים של משכנתא חצי קבועה הם: הריביות על הלוואות לטווח קצר נמוכות כיום מהריביות לטווח ארוך בפער של עד 0.4%. לכן, הריביות ב"משכנתא חצי קבועה" הן אטרקטיביות יחסית והריבית הנקבעת למחצית הראשונה של תקופת ההלוואה נמוכה יותר מהריבית במסלול צמוד מדד בריבית קבועה.
לדוגמה, לקוח שבוחר בהלוואה ל-15 שנה צמודה למדד בריבית קבועה יידרש לשלם ריבית של 5.2%-5.1%, בעוד שבמשכנתא בריבית חצי קבועה הריבית ההתחלתית תהיה 4.8%-4.7%.
לווים שיבקשו לבצע פירעון מוקדם של המשכנתא במהלך המחצית הראשונה של ההלוואה ייהנו מהנחה בשיעור של 50% על הקנס, בהשוואה לעמלה במסלול צמוד למדד בריבית קבועה.
משכן מסר, כי רוב הלקוחות פורעים את המשכנתאות מוקדם
מהמועד המקורי שנקבע בהלוואה. בעוד שרוב המשכנתאות ניתנות לתקופות של 20 שנה ומעלה,
אורך החיים של משכנתא ממוצעת הוא 12 שנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.