ועדת חוקה חוק ומשפט אישרה היום (ב') בקריאה שנייה ושלישית תיקון בחוק ההוצאה לפועל, שנועד להגן על נוטלי משכנתאות לדיור שנקלעו למצוקה.
לפי הצעת החוק שאושרה, ריבית הפיגורים תוגבל, ושר האוצר יקבע לה תקרה בצו, בהתחשב בריבית משיכת היתר בבנק. הריבית המוגבלת תיקבע בתוך 60 יום, ותעודכן מעת לעת. ריבית הפיגורים הנוכחית מגיעה עד 17%.
שכר טרחת עורכי הדין המטפלים בענייני משכנתאות ייקבע על-ידי שר המשפטים, בהתייעצות עם לשכת עורכי הדין ובאישור ועדת החוקה בתוך 60 יום; הגשת מימוש משכנתא בהוצל"פ תיעשה אך ורק על-פי גובה החוב שבפיגור, ולא על כל סכום המשכנתא. בהתאם לכך, יקטנו שכר טרחת עורכי הדין והאגרות שייגזרו מגובה החוב בפועל.
עד כה נהגו הבנקים ועורכי הדין, במקרה של פיגור בתשלומים, להגיש להוצל"פ לפירעון את כל המשכנתא, ולכן שכר הטרחה של עוה"ד והאגרות היו גבוהים מאוד, והכבידו עוד על החייבים.
בחוק החדש תינתן לחייבים אפשרות למכור את הדירה בעצמם בפיקוח ראש ההוצל"פ, או לשלם את מחצית החוב בפועל, ולהגיע להסדר על סילוק היתרה בתוך 6 חודשים.
כמו כן, אושר תיקון עקיף לחוק ההלוואות לדיור, על-פיו תעוגן בחוק הוועדה הבינמשרדית למתן הקלות לזכאים המפגרים בתשלומים. בראש הוועדה יעמוד נציג האוצר, וישתתף בה גם נציג הבנקים. על החלטותיה ניתן יהיה לערער בוועדת ערר.
שר המשפטים, מאיר שטרית, אמר שהוא יזם את הצעת החוק בעקבות
מאות פניות של אנשים קשיי יום שנזרקו מבתיהם עקב פיגור בתשלומי המשכנתא. "החוק החדש
שם קץ למצב של סדום ועמורה ששרר בשוק, בו אנשים נגזלו על-ידי הבנקים ועורכי הדין".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.