ראש הממשלה, אריאל שרון, אישר אמש (ב') את תוכניתו של שר התחבורה, אפרים סנה, להרחיב ולשדרג את רשת הרכבות בישראל בהיקף של 2 מיליארד דולר. רשות הנמלים והרכבות תגייס השנה 400 מיליון דולר למימון התוכנית, מבנקים ישראליים ובינלאומיים.
סנה מסר היום במסיבת עיתונאים בת"א, כי גיוס ההון יבוצע בנוסף לתקציב של רשות הנמלים והרכבות, המסתכם כעת במיליארד שקל. "עלות התוכנית כולה תגיע ל-18 מיליארד שקל", אמר סנה, "כאשר 8 מיליארד שקל כבר מתוקצבים לחמש השנים הקרובות, אולם נצטרך להוסיף עשרה מיליארד שקל". סנה אמר, כי הפרויקט יוכרז כפרויקט לאומי, מה שיאפשר לזרז את לוחות הזמנים לביצועו ולמנוע את הצורך לאשר כל חלק ממנו בוועדות הרלבנטיות.
גיוס ההון יבוצע במשך שבע שנים, וחלק מהעלויות יתקבל מגורמים פרטיים בשיטת ה-B.O.T. החיסכון הכולל למשק מוערך ב-400 מיליון שקל בשנה, בחיסכון ב-20 מיליון שעות נסיעה בשנה.
עיקרי התוכנית הם שדרוג קו הרכבת לירושלים בעלות של 215 מיליון שקל, עבורו יירכשו רכבות ב-430 מיליון שקל; הכפלת הקו לבאר שבע בהשקעה של 700 מיליון שקל; שדרוג הקו לדימונה ב-9 מיליון שקל, ו-400 מיליון שקל יושקעו במסילות הרכבת בין אשקלון-נתיבות-אופקים ובאר שבע.
600 מיליון שקל יושקעו ברכישת קרונות וקטרים לקווים חדשים בחמש השנים הבאות. בתשתיות תחזוקה עבור הרכבות יושקעו 50 מיליון שקל. סך כל ההשקעות בתשתיות הרכבת יגיע ל-2.5 מיליארד שקל.
סנה החליט, כי יוקדמו השקעות של 1.54 מיליארד שקל למימוש
התוכניות. 730 מיליון שקל יושקעו בפיתוח מסילת הרכבת בקו נתב"ג-מודיעין; 575 מיליון
שקל יושקעו בהכפלת המסילה בין תל-אביב לכפר סבא; 183 מיליון שקל יושקעו בשדרוג
והכפלת המסילה בין אשדוד לאשקלון, ו-54 מיליון שקל יושקעו בשיקום המסילה בין לוד
לראש העין.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.