החברה להגנת הטבע הגישה התנגדות לחלקים מתוכנית הרכבת הקלה בירושלים

לדעת החברה להגנת הטבע, התוכנית לא נחשפה מספיק לציבור הרחב, ולכן על הוועדה המחוזית להאריך את הזמן המוקדש להתנגדויות, במטרה לאפשר לתושבים ללמוד את פרטיה

החברה להגנת הטבע הגישה התנגדות לוועדה המחוזית ירושלים על חלקים מתוכנית הרכבת הקלה המתוכננת בעיר.

לדעת החברה להגנת הטבע, התוכנית לא נחשפה מספיק לציבור הרחב, ולכן על הוועדה המחוזית להאריך את הזמן המוקדש להתנגדויות, במטרה לאפשר לתושבים ללמוד את פרטיה. דרישה נוספת היא לשנות חלקים בתוכנית הפוגעים בתושבי העיר, שהרכבת תעבור בסמוך לביתם. לטענת החברה להגנת הטבע, אין בתוכנית התייחסות מספקת לאופן בו ישותף הציבור הירושלמי בהחלטות תכנוניות הקובעות את דמותה של העיר. החברה להגנת הטבע מדגישה, שהקו הראשון חוצה שכונות מגורים ואת מרכז ירושלים, ולעבודות הפיתוח יהיו השלכות על כל תושבי העיר, ולכן יש להתחשב בדעתם.

החברה להגנת הטבע דורשת לשתף בצוות המקצועי המלווה את התוכנית, הכולל את נציג הוועדה המקומית, נציג משרד התחבורה ונציג המשרד לאיכות הסביבה, גם נציג מטעם תושבי העיר, שיוסמך על ידי המינהל הקהילתי או על ידי ועד תושבים.

לדברי מנהלת סניף ירושלים של החברה להגנת הטבע, נעמי צור, הרכבת הקלה אומנם תביא ברכה רבה לעיר, אך יחד עם זאת יש לדאוג לכך שיהיו בה כמה שפחות ליקויים תכנוניים. צור דורשת מהוועדה לאמץ את כל המלצות חוות הדעת של התסקיר הסביבתי שערך המשרד לאיכות הסביבה, ואשר חלקים רבים ממנו טרם הוטמעו בתוכנית.

עוד דורשת צור להקים צוות מעקב ובקרה, בעל סמכויות סטטוטוריות וסמכויות פיקוח, שיהיה מובנה בהוראות התוכנית. בצוות יהיו חברים גם נציגי ציבור. לדעת צור, קו הרכבת הקלה בירושלים הוא הראשון המתוכנן בארץ, ולכן דרכי הפעולה והנורמות של קו זה ישפיעו גם על פרויקטים נוספים בארץ.

בין הנושאים להם מתנגדת החברה להגנת הטבע: הקמת גשר ברחוב הרצל, בכניסה לעיר, שדרכו תעבור הרכבת ברעידה גדולה, במרחק מטרים ספורים ממרפסות הבתים. לדעת החברה להגנת הטבע, מעבר רכבת בכל ארבע דקות בשעות השיא במרחק כה קטן מדירות המגורים יחשוף את הדיירים למפגעים רבים ולסכנות בריאותיות.