המשקיע והיזם הניו יורקי, דונאלד טראמפ, בשיתוף עם חברת הנדל"ן Beach Sunny Isles בבעלות משפחת דזר מפלורידה, הודיעו לאחרונה כי חתמו על הסכם בהיקף 600 מיליון דולר להקמת מגדלי מגורים לאורך חופה של מיאמי, שייקרא Tramp Grande Ocean Resort and Residences.
אין חדש בכך שטראמפ משתף פעולה עם יזמים בפרויקטים בסדר גודל שכזה, אך העובדה שחברה ישראלית היושבת במושב נווה ימין, תספק לו מוצרים בהיקף שעשוי להגיע לכ-20 מיליון דולר, בהחלט מהווה חדשה של ממש.
חברת ג'ט אייר העוסקת, בין היתר, בייצור ושיווק מוצרי אמבטיה בדמות אמבטיות ג'קוזי, ספא ארונות אמבטיה ומטבחים, חתמה עם היזמים על הסכם, לפיו תספק עבור כל הפרויקט, כ-1,000 יח"ד את חדרי האמבטיה והמטבחים.
פרויקט זה של טראמפ ודזר, צפוי לחזק קרוב לוודאי את שוק הנדל"ן המקומי, הסובל מהאטה יחסית בתקופה האחרונה. סוכני נדל"ן מקומיים מאמינים, כי המיתון הולך ונגמר, ופיתוח הנדל"ן המסחרי בדרום פלורידה שינה מגמה ומגלה סימני צמיחה מעודדים.
בפרויקט 972 דירות, שייבנו בשלושה שלבים, והוא צפוי להשתרע על פני שטח של 45 דונם באחד האיזורים היקרים ביותר במיאמי ביץ'. רצועת החוף של הפרויקט, באורך של כ-300 מטר, שייכת לקבוצת הפיתוח Dezer שבבעלות הישראלים לשעבר, מיכאל וגיל דזר, השולטים גם ב-Beach Sunny Isles.
על פי הערכות, הקרקע במקום שווה כ-2.2 מיליון דולר לדונם, וזו מהווה את אחת מעתודות הקרקע האחרונות באיזור מיאמי ביץ'.
לדברי טראמפ, כניסתו למיזם המשותף נבעה מהערכתו שמדובר באחת ההזדמנויות העסקיות הגדולות של התקופה האחרונה, והבעלות על הקרקע שוות ערך לחזקה ברחובות 52 ו-57 בשדרה החמישית בניו יורק.
שותפיו, משפחת דזר, מחזיקה בבעלותה כ-100 דונמים באיזור מיאמי וב-11 בתי מלון.
אחד מבתי המלון הוא ה-Golden Nugget שנבנה עוד בשנת 1950, ומהווה את אחד מהסממנים המוכרים של מיאמי ביץ'. בנוסף, מחזיקה משפחת דזר בפורטפוליו של כ-20 נכסים בניו יורק.
מיכאל (מייקל) דזר אמר, כי מדובר באחד הפרויקטים החשובים והמפוארים באיזור. הוא אף הוסיף בהקשר הישראלי של הפרויקט, כי הוא תמיד יעדיף לסגור חוזים ולרכוש מוצרים מתוצרת כחול-לבן.
תחילת השלב הראשון של הפרויקט, בניין בן 32 קומות עם 372
יח"ד, עתיד להסתיים כבר בחודש ספטמבר 2002, ומחיר הדירות בו ינוע מ-350 אלף למיליון
דולר. העבודות בשלב השני של הפרויקט, מגדל בן 47 קומות עם 267, החלו לאחרונה. השלב
השלישי, גם כן בן 47 קומות עם 333 יח"ד, עתיד להתחיל לקראת סוף השנה. המכירה
המוקדמת תחל באפריל, ועלות הדירות תנוע בין 380 אלף ל-5 מיליון דולר. משרדיו
הראשיים של טראמפ במנהטן יהיו אחראים בלעדית על השיווק ומכירת הדירות. נשיא ג'ט
אייר, יגאל בן-אור, מסר ל"גלובס", כי מדובר בעיסקה ראשונה בסדר גודל כזה שהחברה
תוציא אל הפועל בחו"ל. עם זאת, הדגיש בן-אור, כי מרכז הפעילות של החברה הוא בארץ,
ולשם מכוונת עיקר הפעילות שלה, ובשום מקרה ג'ט אייר לא תוותר על השוק הישראלי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.