שמשון ולנר הוא האיש שהקים את יקבי רמת הגולן. בשנת 1982 החל לעבוד על הפרויקט, בשנת 83' עשה במסגרתו בציר ראשון ובשנת 89' פרש מהתפקיד, כשבאמתחתו זכויות רבות בתעשיית היין המקומית.
העובדה שיין כשר הוא נישה טובה בענף היתה נהירה לוולנר כבר מזמן. באמצע שנות התשעים התחוור לו, כמו לרבים אחרים כאן, כי יין מיובא עתיד להיות נישה מוצלחת לא פחות. אם יצליח לחבר בין השניים, ייצור נישה שלישית, שתיהנה מכל העולמות.
המדינה הראשונה שבה החל ולנר לפעול היתה צ'ילה. הוא לימד שם יקב פרק בהלכות כשרות, דאג לספק לו את אחד המצרכים הבסיסיים למתכון, עובדים שומרי מצוות, ופיקח מקרוב על תהליך הייצור. בציר 96' היה הראשון שממנו הביא לארץ יין צ'יליאני כשר.
מבציר 2001, סל המוצרים של ולנר מכיל כבר שלוש מדינות: צ'ילה, ארגנטינה וספרד. בשנה הבאה הוא מקווה לצרף אליהן גם את אוסטרליה. והמתכון העסקי הוא אותו מתכון: היקבים במדינות השונות מעמידים לרשותו את הציוד ואת חומרי-הגלם, והוא מביא את העובדים ואת הידע.
הקשרים המסחריים של ולנר עם יבואנים ישראלים הם אחדים מני רבים. גם בצרפת, אנגליה, ארצות-הברית, אוסטרליה ובלגיה, הוא מספר, יש ביקוש ליינות מיובאים כשרים. טיירה סלווחה הוא שם המותג שתחתיו משווקים כיום בארץ יינותיו של ולנר.
Tierra Salvaje, צ'ילה, מרלו 2001 - באף ניחוחות פרי אדום בשל פשוטים עם רמזים למתכתיות. על החיך ריכוז מוגזם ומרתיע של טעמי פרי גסים, ומתיקות בועטת, התורמת אף היא לרתיעה. הגוף של היין בינוני והסיומת מעיקה (כ-30 שקל).
Tierra Salvaje, ספרד, טמפרניו 2001 - באף ניחוחות לא מושכים. על החיך פרי לא טוב, חמיצות לא חיונית וחוסר איזון בולט. הגוף של היין קל עד בינוני, והסיומת לא מושכת לחזור (כ-30 שקל).
Tierra Salvaje, ארגנטינה, מלבק 2001 - באף ארומות פרי בשל. על החיך פרי קלוש מלווה במרירות לא חיונית וחוסר איזון בולט. הגוף של היין קל עד בינוני, והסיומת, כמו השתייה כולה, חסרת צורה (כ-30 שקל).
אדומים ממונטלצ'ינו ובחזרה לשגרה. שלושה אדומים חדשים מהעיר מונטלצ'ינו שבחבל טוסקנה, איטליה. כולם עשויים 100% סנג'יובזה.
1999 Fattoria dei Barbi, Rosso di Barbi - היין מדיף ניחוחות פרי אדום פשוטים, רעננים ונעימים. על החיך המשך נאה של הרושם מהאף, פרי פשוט, נקי ומהנה, וחמיצות ניכרת וחיונית, שנותנת את הטון בקביעת הסגנון. הגוף של היין קל עד בינוני, והסיומת פירותית ונעימה. זהו יין חסר כל מורכבות, אשר יספק שתייה קלה ומהנה (כ-50 שקל).
1999 Fattoria dei Barbi, Rosso di Montalcino - היין מדיף ניחוחות פרי אדום, בשלים ביחס לאלה שהציע קודמו, מלווים ברמזים עדינים לקרטון רטוב. על החיך פרי נחבא אל הכלים וחמיצות וטאנינים בולטים. הגוף בינוני והסיומת גם. האיזון בין מרכיבי הטעם של היין מחוספס בסגנון כפרי. נכון להיום, יותר מדי מחוספס. התרככות טובה של הטאנינים והיחשפות של הפרי הם כאן תנאי לשתייה איכותית. שנה-שנתיים יגידו. אפשר לנסות (כ-100 שקל).
1995 Fattoria dei Barbi, Brunello di Montalcino - האף של היין משלב באופן נאה ריבת תותים עם גוונים אדמתיים. על החיך מציע היין פרי וחמיצות טובים, בגוף בינוני עם סיומת נעימה. אלא מאי? היין חסר את המבנה האיתן ואת המורכבות הכפרית והאלגנטית, שבגינם יצא שמם של הברונלויים למרחקים. בינוני בתחומו (כ-190 שקל).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.