מחבל פלשתיני נורה ונהרג היום (ב') לפנות בוקר, לאחר שניסה לבצע פיגוע במחנה פלס, סמוך למושב בקעות בצפון בקעת הירדן.
המחבל, שהיה בבגדים אזרחיים, פתח באש לעבר מתחם ה-ש.ג. מרובה אמ-16 וגם השליך רימונים. חיילי צה"ל מהמחנה, בראשם מח"ט הבקעה, אל"מ חיליק סופר, הסתערו לעברו וחיסלו אותו בתום מירדף קצר. החיילים המשיכו לבצע סריקות נרחבות בכל האיזור, מחשש שמחבל נוסף השתתף בניסיון הפיגוע. אולם, לאחר כשלוש שעות התברר שרק מחבל בודד ניסה לבצע את הפיגוע.
בעקבות התקרית והסריקות נסגרו לתנועה כל הכבישים באיזור בין צומת גיתית לבין מחולה, כמו כן נסגרו באיזור כל הכניסות לישובים והתושבים נכנסו לכוננות.
בתוך כך, צה"ל הטיל היום עוצר על שתי שכונות בטול כרם - שכונת שוויקה ושכונת אירתאח. עוצר הוטל גם על הכפר פרעון, סמוך לטול כרם.
לטענת הפלשתינים, בכפר קאטין, הסמוך לפרעון, עצרו כוחות הבטחון הישראלים מבוקש בכיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.