ארה"ב: תאגידי מלונאות ונופש גדולים מנסים להחיות את נישת הטיים-שר

מקווים לקונים חדשים שאינם מודעים לתדמית הלא סימפטית של הענף משנות ה-70

תעשיית הנופש והמלונאות בארה"ב ספגה מהלומה קשה לאחר הפיגוע בספטמבר האחרון. באוקטובר האחרון נרשמה תפוסה ארצית בענף, בשיעור של 75%. בו זמנית התברר כי אלטרנטיבה ותיקה, המוכרת גם כטיים-שר, רושמת תפוסה של עד 90%.

לפיכך, רשת הילטון החליטה למכור צמד קומות במלונה במידטאון מנהטן כיחידות טיים-שר, ולצייד אותם במיטב הריהוט וציוד האלקטרוניקה הביתי. הילטון גם מתעתדים לבנות מלונות טיים-שר באורלנדו ולאס וגאס. מכירת חטיבת הטיים-שר של הילטון גדלו בשנה האחרונה ב-87% ל-320 מיליון דולר.

לאחרונה החלה גם רשת ארבע העונות למכור 242 יחידות כאלו בקולומביה הבריטית שבקנדה. Intrawest Corp מכר ללא בעיות יחידות טיים-שר לחודשיים בשנה, תמורת 1.4 מיליון דולר ליחידה, ו-Cedant Corp שילם 894 מיליון דולר תמורת Trendwest Resorts Inc, יזם ומפעיל מלונות טיים-שר.

הביקושים ליחידות הללו מפתיע מאחר ונוצר הרושם שתדמיתן נמצאת בשפל בשל ניסיונות לא נעימים של קונים, שגילו יחידות מוזנחות, ובמיוחד עקב העובדה שערך המכירה החוזרת שלהם נמוך ביותר. פרט לכך, קשה להשיג עבורן משכנתאות מאחר ואינן בבחינת רכישת נדל"ן.

המקטרגים טוענים כי המחירים בשוק גבוהים לאין ערוך מהשווי המעשי של הזכות להינפש במשך שבוע במלון מסויים. אם לא די בכך, מתברר כי נוצר שוק אפור באתר המכירות הפומביות eBay, ושם אפשר להשיג יחידות טיים-שר במחירים הנמוכים פי כמה מהמחיר הרשמי של היזמים.

איגוד בעלי הטיים-שר טוען כי בכל רגע נתון מוצעים ב-eBay למעלה מ-2,000 יחידות, והם מציעים למעוניינים לא להיחפז ולרכוש יחידות כאלה מיזמים המבקשים רק להיפטר ממלאי. תחת זאת, הם ממליצים לבדוק טוב את השוק ואולי אף לשכור אותם לניסיון לפני הרכישה.

בינתיים, ולמרות סימני השאלה המרחפים על כדאיות ההשקעה בטיים-שר, תאגידי מלונאות ונופש גדולים, כמו הילטון ודיסני, מנסים להחיות את הנישה הזו בתקווה שיש די קונים חדשים שאינם מודעים לתדמית הלא סימפטית של ענף הטיים- שר משנות ה-70.