מהפך חל בשבועות האחרונים בשוק הדירות להשכרה בת"א, הביקוש ירד ודמי השכירות הוזלו ב-20%-10%, ולעתים יותר - אמרו ל"גלובס" מתווכים בכירים, המנהלים למעשה חלק גדול משוק ההשכרות בעיר. עד לאחרונה היה השוק חזק, וכל דירה נחטפה.
המתווכים אומרים, כי המהפך נובע, בין היתר, מהתייקרות דמי השכירות בשקלים עקב הפיחות. סיבה נוספת היא החמרת המצב הכלכלי, המאלצת צעירים שפוטרו לצאת אל מחוץ לעיר.
יוסי סיונוב מתיווך הום/לנד מדווח ל"גלובס" על העיסקאות הבאות, המצביעות על השינוי שחל בצפון ת"א:
* כיכר המדינה: פנטהאוז הושכר לבחור צעיר, שעבד בחברת היי-טק, ב-2,500 דולר לחודש. השוכר עזב, בעל הבית הוזיל את המחיר הנדרש ל-1,800 דולר לחודש, אינו מוצא שוכר, והדירה ריקה.
* יהודה המכבי: דירת 3 חדרים הושכרה ב-850 דולר לחודש. השוכר עזב, והשוכר החדש משלם רק 700 דולר לחודש, הוזלה של 18%. עובד היי-טק שכר דירת 2 חדרים ברחוב מרים החשמונאית ב-680 דולר לחודש. הוא פוטר, פיגר בתשלומים, עזב את הדירה, והיא הושכרה ב-520 דולר לחודש, הוזלה של 23%.
* ארלוזורוב: דירה מפוארת הושכרה ב-900 דולר לחודש, ועתה הושכרה מחדש ב-750 דולר לחודש, הוזלה של 17%.
סיונוב: "צעירי ההיי-טק הרווקים והמפונקים, שפוטרו, נאלצים לעבור לגור עם שותפים בהרצליה או ברעננה. אחרים חוזרים לגור עם ההורים, או מחפשים דירות קטנות וזולות. טייס שכר דירת 2 חדרים ברחוב אוסישקין ב-700 דולר לחודש, מצבו הורע, והוא עבר להרצליה, שם הוא משלם 450 דולר לחודש".
המתווך גיל שטיין, בעליה של חברת מטרופולין, אמר אף הוא כי בשבועות האחרונים הוזלו דמי השכירות, ומגמת השוק התהפכה. דירת 3 חדרים מרוהטת ברחוב ארלוזורוב, לדוגמה, הושכרה ב-650 דולר לחודש, הוזלה של כ-15%.
חנן שלזינגר, מנהל אנגלו-סכסון בכיכר המדינה, מדווח על דירת 2.5 חדרים ברחוב וייצמן, ליד הכיכר, שהושכרה ב-750 דולר לחודש. בעל הדירה דרש יותר מ-800 דולר לחודש, ונאלץ להסכים לתשלום מופחת. דירת 3 חדרים משופצת ליד בניין העירייה, עם יחידת הורים, הושכרה ב-800 דולר לחודש, בחוזה לשנתיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.