שוק הנדל"ן היפאני - סימני התאוששות ראשונים

משקיעים אמריקנים נוהרים ליפאן כדי לקטוף נכסים, כשם שהיפאנים עשו בתחילת שנות ה-80 בארה"ב

שלוש עשרה שנה לאחר ששוק המניות והנדל"ן היפאני קרס בקול תרועה רמה וגרר עימו מטה את הכלכלה היפאנית, עובר שוק הנדל"ן היפאני שינויים ומגלה סימני התאוששות ראשונים שעשויים לסחוף את הכלכלה היפאנית.

משקיעים אמריקנים נוהרים ליפאן כדי לקטוף נכסים כשם שהיפאנים עשו בתחילת שנות ה-80 בארה"ב. האמריקנים מעודדים משערי הריבית הנמוכים במשק (כמעט אפס אחוז), מודרניזציה בממסד הפיננסי והנדל"ני, וכמובן הנחות מפליגות במחירי הנכסים, ומזרימים סכומי עתק המסייעים לייצוב הענף.

גולדמן זאקס רכשו בשנים האחרונות כ-650 נכסים ביפאן בעלות של יותר מ-3 מיליארד דולר. מורגן סטנלי מתעתדים להזרים לרכישות נדל"ן ביפאן חלק ניכר מקרן חדשה בשווי של 2.4 מיליארד דולר ויוסיפו להשקעה גם הלוואות.

האופטימיות והמימון הנוח מגבירים גם את קצב הבנייה, ועל פי הערכות, יתווספו לשוק בטוקיו 15 מיליון רגל רבועה ב-5 השנים הקרובות.

ההיצע הזה עלול כמובן לפגום בתפוסה ולהוריד גם את תעריפי השכירות בעיר.

יש הגורסים שלמרות שכמה אזורים ירשמו עלייה בשווי נכסיהם, שווי הנכסים ביפאן יצנח ב-50%. בטוקיו למשל, מגיע עתה שווי הנכסים המסחריים ל-40% בלבד משוויו בימים הטובים.

מידע ממשלתי מעלה תחזית אחרת, אופטימית הרבה יותר ולפיה, מספר הנכסים שמחירם התייצב ב-2001 גדל ב-50%.

בינתיים רשתות בינלאומיות קמעונאיות יוקרתיות כמו LVMH הצרפתית, מנצלות את התעריפים הזולים וחוטפות מציאות כדי למקם בהם את סניפיהן, ובעקבות זאת נרשם גידול חד בשווי הנכסים עצמם והסמוכים להם.