הסטארט-אפ אפלייד ננומטריאלס פיתח חומר הסיכה היבש המבוסס על ננו-טכנולוגיה

לאחרונה גייסה החברה גיוס סיד (seed) של מיליון דולר מקרן ניוטון טכנולוג'י. לניוטון ישנה אופציה להשקיע עוד 2 מיליון דולר

חברת הסטרט-אפ הישראלית אפלייד ננומטריאלס (Applied NanoMaterials) הכריזה על חומר הסיכה היבש הראשון בעולם, לטענתה,המבוסס על ננו-טכנולוגיה.

החלקיקים שמהם בנוי חומר הסיכה, NanoLub שמו, הם בעלי צורה של כדוריות בגודל ננומטרי המבצעות את פעולת הסיכה באמצעות גלגול, בדומה למיסבים כדוריים. (ננומטר היא מיליארדית המטר או מיליונית המילימטר).

חלקיקי NanoLub עשויים מתרכובות אנאורגניות שנתגלו בקבוצת הסינתיזה של ננו-חומרים במכון ויצמן. בראש הקבוצה עומד פרופסור רשף טנא. NanoLub מפחית באופן דרמטי, לטענת החברה, את החיכוך בין חלקים נעים ומצמצם למינימום את השחיקה תוך השגת פעולה חלקה.

Applied NanoMaterials, יחד עם המעבדה לטריבולוגיה (מדע החיכוך) של המכון האקדמי הטכנולוגי בחולון בהנחייתו של ד"ר לב רפופורט, פיתחו טכניקת הספגה (אימפרגנציה) מיוחדת המאפשרת ליצרני מיסבים ליישם את החלקיקים החדשים במהלך היצור. הדבר מאפשר ליצור רכיבים המשמנים את עצמם, בעלי מקדמי חיכוך קטנים ביותר. ניתן להשתמש ב- NanoLub במספר דרכים: חומר סיכה יבש, תוסף לחומרי סיכה נוזליים, כשכבת ציפוי דקה וכחומר הספגה לחלקים המשמנים את עצמם.

ישומים אופייניים ל- NanoLub כוללים בראש ובראשונה מערכות בהן יש צורך בתחזוקה מינימלית, כגון ישומי תעופה ,חלל ורפואה וכן סביבות ייצור הדורשות דרגת ניקיון מקסימלית כגון מפעלים למוליכים למחצה. , שמושים נוספים הינם במערכות ומכונות העובדות בעומסים גבוהים כמו טורבינות לתחנות כוח, ציוד כבד ועוד.

אפלייד ננומטיריאלס היא חברה פרטית שהתאגדה בארה"ב ב-2002, ובראשה עומד מנחם גנוט החברה קיבלה מ"ידע מחקר ופיתוח בע"מ", הזרוע המסחרית של מכון ויצמן, רישיון בלעדי לייצור, העברה לפסים מסחריים ומכירה של החומרים הננו-טכנולוגיים החדשים.

בעלי המניות של Applied NanoMaterials הם קרן הון הסיכון Newton Technology Ventures, ידע מחקר ופיתוח בע"מ – הזרוע המסחרית של מכון ויצמן, ו- AYYT Technological Applications and Date Update - הזרוע המסחרית של המכון האקדמי הטכנולוגי בחולון ומשקיעים פרטיים. מטה החברה הינו בניו-יורק ומרכז המחקר והפיתוח שוכן ליד מכון ויצמן ברחובות. לאחרונה גייסה החברה גיוס סיד (seed) של מיליון דולר מקרן ניוטון טכנולוג'י. לניוטון ישנה אופציה להשקיע עוד 2 מיליון דולר.