הפשרה נוסח אמריקה: טוב לפרות, טוב גם לבני אדם

דרומית מזרחית למחוז לוס אנג'לס, עומד מתחם מקומי להפוך משטח מרעה ומחלבות לאזור מגורים ענק

דרומית מזרחית למחוז לוס אנג'לס, ב-Chino, משתרע מתחם בשטח של 50 מייל מרובעים, המאוכלס כיום על ידי 350 אלף פרות משובחות. האזור הזה עומד לשנות את ייעודו משטחי מרעה ומחלבות, לאזור מגורים ענק שיאכלס למעלה מ-200 אלף תושבים.

יזמים רוכשים במקום שטחים ומתעתדים לבנות בו 71 אלף יחידות דיור חדשות. במחוז אונטריו הסמוך יוסבו 8,000 אקרים נוספים לבניית 31 אלף בתים נוספים, ו-10 מיליון רגל רבועה לתעשייה ומסחר. כל היוזמה הזו נמצאת בתחילת דרכה, מאחר והשטחים העצומים מפוזרים בידי אינספור בעלים, מרביתם בני מהגרים שהגיעו מפורטוגל, הולנד וסרביה.

אלה בוחנים בחיוב את מכירת הקרקעות בשל עליית שוויין, והגברת הפיקוח של רשויות איכות הסביבה על שטחי המרעה והמחלבות, בכל מה שנוגע לזיהום (אדמה ומים) הנובע מגוויות של פרות, ובמיוחד מזבל פרות המצטבר בכמויות אדירות מתחת לאדמה.

הזבל הזה גורם ליצירת כיסי גז מתאן מתחת לקרקע, עליה כבר בנויים בתים (ויבנו בתים נוספים), ויש בכך משום סכנה מאחר והמדובר בגז (בישול) דליק שיכול גם לגרור לפיצוץ.

עלות הטיהור עלולה להגיע ל-6,000 דולר ליחידת דיור (קיימת אחת) ולסכומים גדולים הרבה יותר כשמדובר בשטחים ענקיים.

היזמים מסתבר מוכנים לקחת את הסיכון ולשאת בהוצאות, וכעת משלמים 60-120 אלף דולר לאקר. החוואים מנגד לוקחים את הכסף ועוקרים לאורגון, לאילינוי, אייווה ואפילו למקסיקו, היכן שיש עדיין כרי מרעה נרחבים, ויזמים אינם מבקשים לסלק את הפרות ולהביא תחתם בני אנוש.