יציבות עם נטייה קלה להטבה בענף המטבחים מתחילת השנה לעומת שנת 2001. כך עולה ממדד מצב החברות במשק של בי.די.איי המשותף ל"גלובס".
למרות זאת, ציון הסיכון המשוקלל של הענף (ייצור מקומי ושיווק) בחמשת החודשים הראשונים של השנה, 6.57, מוסיף להיות גבוה, ומעיד כי חברות ועסקים רבים נתונים בקשיים. אשתקד עמד ציון הסיכון המשוקלל הממוצע על 6.89 - הטבה של 4.64% מתחילת השנה.
כלכני בי.די.איי מציינים, כי שיעור ההטבה שנמדד בענף מתחילת השנה אינו משקף עדיין מגמת הטבה כוללת בענף, אלא יציבות יחסית בלבד.
בחמשת החודשים הראשונים של השנה סיווגה בי.די.איי 32% מהחברות והעסקים בענף המטבחים ברמות הסיכון הגבוהות, המעידות על חברות ועסקים בקשיים מהותיים, כגון חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידה חדה בפעילות העסקית, פיטורי עובדים ועוד. ברמות הסיכון הנמוכות סווגו 46% מהחברות, ו-22% סווגו ברמות הסיכון הבינוניות.
על-פי בי.די.איי, שיעור התחלות הבנייה במגזר הפרטי, שקטן אשתקד ב-22%, גרם לקיטון ישיר ומשמעותי במספר המטבחים שנמכרו באותה שנה.
מנתונים ראשונים ל-2002 עולה, כי גם בחודשיים הראשונים של השנה נמשכה מגמת הקיטון במספר התחלות הבנייה, אם כי שיעורו התמתן ועמד על 5% בלבד. לעומת זאת, דווח על גידול במספר השיפוצים והחלפת מטבחים בדירות ישנות על חשבון מעבר דירה, דבר שמיתן את הפגיעה בענף המטבחים.
על-פי בדיקת בי.די.איי, היקף מכירת מטבחים בשוק המקומי מסתכם ב-700 מיליון שקל, 70% מתוצרת מקומית והיתר מייבוא.

לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.