מעריך חיצוני יקבע שווי פעילות הנדל"ן של נוגה אלקטרוטכניקה

אם יסתבר כי שווייה עולה על התמורה שנקבעה בהסכם המכירה, ישלם איציק גולדנברג לאלי אוזן 37% מההפרש בין ההערכה לשווי שנקבע

לאחר שלפני שבועיים החליטו על הפרדת כוחות בנגה אלקטרוטכניקה , שני הצדדים לעסקה מבססים את החלטתם להיפרד. כזכור, הודיעה החברה, כי אלי אוזן ימכור את מניותיו בנגה לאיציק גולדנברג, וירכוש במקביל את פעילות הנדל"ן של החברה מידי גולדנברג. נזכיר כי על פי ההסכם, שנחתם לפני שבועיים, הגיעו אוזן וגולדנברג להסכמה לפיה ירכוש גולדנברג את אחזקותיה של משפחת אוזן במניות נגה, המהוות כ-37% מהון המניות, וכן כ-4.2% ממניות חברת נגה טכנולוגיות בתוספת מיליון יחידות אג"ח של החברה, תמורת 26 מיליון שקל. מועד העברת המניות נקבע לעוד שלושה ימים.

במקביל למכירת המניות לגולדנברג, אמור היה למכור גולדנברג את פעילות הנדל"ן של נגה אלקטרוטכניקה לאוזן, שהיה אמור לבצע את הרכישה באמצעות ברטל זיווד אלקטרוני "שלד בורסאי" עליו השתלט לאחרונה, תמורת 86 מיליון שקל. בסופו של דבר ירכוש אוזן את הפעילות באמצעות חברה אחרת, ר.ר.מ 207, ייטול התחייבויות מסוימות בגין הפעילות הנרכשת וכן ישחרר את המוכרת מכל הביטחונות שהועמדו על ידה לצורך אותה פעילות. אגב, רווח ההון שיצמח לנגה ממכירת פעילות הנדל"ן מסתכם בכ-35 מיליון שקל.

לפני מספר ימים נחתם, כאמור, תיקון להסכם המקורי, על פיו נקבע כי מעריך חיצוני יעריך את שווי פעילות הנדל"ן של החברה, ואם יסתבר כי שווייה עולה על התמורה שנקבעה בהסכם המכירה, ישלם גולדנברג 37% מההפרש בין ההערכה לשווי שנקבע.

מנגד, על פי ההסכם המתוקן, "אם שווי פעילות הנדל"ן גבוה ביותר מ-15% מהתמורה, יהיה אלי אוזן רשאי שלא לרכוש את פעילות הנדל"ן, ויהיה זכאי להחזר של 10 מיליון שקל, המהווים מקדמה על חשבון רכישת הפעילות", לשון ההודעה. עם זאת, נגה תהיה רשאית במקרה זה להודיע לאוזן, כי היא משלמת את ההפרש בגובה 15% ועסקת הרכישה תתבצע. בכל מקרה, יהיה רשאי אוזן שלא לרכוש את פעילות הנדל"ן, אך אז לא יהיה זכאי להחזר המקדמה.

פרידתם של אלי אוזן ואיציק גולדנברג מגיעה כשלוש וחצי שנים לאחר שבינואר 99', מיזגו את עסקיה של חברת א.א. מתכות באלה של נגה אלקטרוטכניקה, כנגד הקצאת מחצית ממניות השליטה. במסגרת השותפות עסק אוזן בפיתוח תחום הנדל"ן בנגה אלקטרוטכניקה, בעוד ששותפו גולדנברג נסחף עם הגאות בהיי-טק, שהולידה את הקמת נגה טכנולוגיות והנפקתה בבורסה. היום, אגב, שווה החברה כ-5.5 מיליון דולר.

פעילות הנדל"ן של נגה, המנוהלת באמצעות חברה פרטית, מונה כיום 10 פרויקטים, בעיקר בדרום הארץ, באילת ובבאר-שבע. החברה מעורבת בפרויקט מגדלי אמדר, לבניית 54 דירות יוקרה באילת; אמדר לבניין, פרויקט לבניית 264 קוטג'ים באילת; מגדלי קרן לבניית 270 יח"ד, מרכז מסחרי ומשרדים במרכז באר-שבע; פרויקט להקמת 230 יח"ד במתחם סוקולוב בבאר-שבע; מגדלי אלי נגה לבניית מגדל מגורים בן 12 ובו 108 יח"ד בבאר-שבע; ובבניית קניון בדימונה.

בסה"כ תרמה פעילות הנדל"ן של נגה הכנסות של 25 מיליון שקל ורווח גולמי של 4.7 מיליון שקל ברבעון הראשון. את עיקר הכנסות החברה ברבעון, בסכום של 72 מיליון שקל ורווח גולמי של 18 מיליון שקל, תרמה פעילות החברה בתחום הקבלני. הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-4.3 מיליון שקל (לאחר הפסד של 12 מיליון שקל בשנת 2001 כולה).