החלה שמיעת ההתנגדויות לרכבת הקלה בגוש דן: 95% מהן הוגשו על-ידי תושבי יפו

ההתנגדויות נסובו סביב שלושה נושאים עיקריים: ירידת ערך הנדל"ן כתוצאה מהוצאת הפרויקט אל הפועל; תביעות בעקבות פגיעה בנגישות בזמן העבודות לאורך תוואי הרכבת; פגיעה סביבתית, רעש וזיהום אוויר

ישיבת השימוע הראשונה להתנגדויות שהוגשו ל"קו-האדום" התקיימה אתמול (ב'), באולם דוהל בת"א. המדובר בקו הראשון של פרויקט הרכבת הקלה במטרופולין ת"א.

פרויקט הרכבת הקלה מורכב משתי תוכניות מתאר מחוזיות, בעלות הוראות של תוכניות מפורטות. האחת - תמ"מ 1/5, מכילה את תוואי הרכבת מבת-ים ועד צומת גהה, בתחום מחוז ת"א. השנייה - תמ"מ 12/3, מכילה את תוואי הרכבת מצומת גהה ועד התחנה המרכזית ברחוב אורלוב בפ"ת, בתחום מחוז המרכז. אורך התוואי הוא 22 ק"מ, וזמן הנסיעה המשוער מקצה אחד של הקו לשני הוא 43 דקות.

שתי תוכניות המתאר הופקדו בסוף חודש ינואר במועצה הארצית לתכנון ובנייה. לתמ"מ 1/5 הוגשו קרוב ל-700 התנגדויות, רובן של תושבי יפו וסוחרים לאורך שדרות ירושלים, המעוניינים כי תוואי הרכבת בשדרה יהיה תת-קרקעי ולא עילי, כפי שנקבע בתוכנית המופקדת. מחוץ ליפו הוגשו לתמ"מ 1/5 רק כ-20 התנגדויות. לתמ"מ 12/3 הוגשו כ-20 התנגדויות.

ההתנגדויות נסובו סביב שלושה נושאים עיקריים: ירידת ערך הנדל"ן כתוצאה מהוצאת הפרויקט אל הפועל; תביעות בעקבות פגיעה בנגישות בזמן העבודות לאורך תוואי הרכבת; פגיעה סביבתית, רעש וזיהום אוויר.

חברת נת"ע מסרה, כי החברה מקבלת בברכה את ההתנגדויות לפרויקט, מאחר והדבר מצביע על מעורבות חברתית וציבורית בפרויקט, אשר בסופו של דבר תשפר את המוצר המוגמר. לדברי החברה, כל אדם שייפגע בשל העבודות לאורך התוואי יפוצה על פי חוק.

בנושא המפגעים הסביבתיים, מסרה החברה, כי מאחר ומדובר בפרויקט ידידותי לסביבה, שפועל על חשמל, הפגיעה באיכות הסביבה תהה מזערית, והיא בהתאם לתסקיר ההשפעה על הסביבה שצורף לתוכנית.

לגבי סוגיית שדרות ירושלים והטענה של תושבי המקום, כי המרקם האורבני ייפגע כתוצאה ממעבר התוואי העילי בשדרה - נמסר מנת"ע, כי התוצאה תהיה הפוכה, מאחר ולפי השוואת פרויקטים דומים ברחבי העולם, ערכי הקרקע והנכסים רק עלו. בנוסף, ישופצו כל החזיתות במקום, התנועה במקום תפחת, הזיהום יצטמצם ואיכות החיים תשתפר.