כשנה וחצי לאחר נסיונות ההשתלטות על חברת משולם לוינשטיין, יכול מנכ"ל החברה, שאול לוטן, להשקיף ממשרדו בקומה ה-34 במגדל שבבעלותו, ובסך הכל להיות מרוצה. הכנסות לוינשטיין אמנם ירדו משמעותית ברבעון הראשון של השנה לעומת התקופה המקבילה, אך מנגד רכשה לוינשטיין את חברת הנדל"ן אקווריוס, תמורת 8.8 מיליון דולר, ואמש אושרה עיסקה שחתמה לרכישת מגרש בניין הנהלת דיסקונט בתל-אביב, אותו מגרש שבשטחו בוצע שוד הכספות הגדול, לפני כשבועיים.
כזכור, הודיעה לוינשטיין בחודש יולי כי היא מתכוונת לחתום על הסכם עקרונות עם בנק דיסקונט, לפיו תרכוש החברה מהבנק מגרש בקרן הרחובות יהודה הלוי, הרצל ולילינבלום בתל-אביב. תמורת הרכישה - 13.4 מיליון דולר. על המגרש צפויה לוינשטיין לבנות את בניין ההנהלה החדש של הבנק, בשטח של 11,600 מ"ר, ומרתפי חניה שיושכרו לבנק לתקופה של 13 שנים, בתמורה שנתית בסך כ-3 מיליון דולר.
עוד נקבע, כי זכויות בנייה נוספות אשר יועברו לפרויקט על ידי הבנק בגין שטחים לשימור וכו', יירכשו על ידי החברה בתמורה שתסוכם על פי קביעת שמאי מקרקעין, וכי אם יושגו זכויות בנייה נוספות בגין המגרש, בהליך שינוי תב"ע, תשלם החברה לבנק תמורה מוסכמת של 600 אלף דולר, תשלם לעירייה חבות בהיטל השבחה, ותשלומים נוספים.
היקף הפרויקט לפי זכויות הבנייה כיום הינו כ-30 מיליון דולר, כולל רכישת הקרקע, והחברה מעריכה כי הבנייה תחל תוך כשנה, ביוני 2003. היקף הפרויקט המורחב יהיה כ-50 מיליון דולר. מנכ"ל החברה רואה את ההסכם עם בנק דיסקונט כצעד נוסף באסטרטגיה של החברה להרחיב ולהגדיל השקעותיה בפרויקטים בישראל, במקביל להרחבת פעילותה העיסקית והשקעותיה בנדל"ן מניב בחו"ל.
לוינשטיין הוקמה בשנת 1964 על ידי משולם לוינשטיין, ומנוהלת כיום על ידי בנו, שאול לוטן. מניותיה של החברה הונפקו לראשונה בשנת 1982. לוינשטיין עוסקת בייזום וביצוע פרויקטים בתחום הבנייה, השכרת נכסים ופעילות בתחום הקבלנות החוזית. עיקר פרסומה של החברה שייך למעורבותה בבניית מגדל לוינשטיין בתל-אביב.
פרויקטים גדולים נוספים שמבצעת לוינשטיין הם במסגרת מכרז קבלני בהיקף של 32 מיליון שקל, לבניית בניין עבור בזק ביפו, פרויקט רחוב הנחושת, וביצוע עבודה חוזית בטכניון בחיפה, ב-18 מיליון שקל. פרויקטים בתכנון יש לחברה בירושלים, בחיפה, בגבעת שמואל, בקרית ביאליק, במודיעין, בבאר-שבע, באילת וביקנעם. הנכס המניב העיקרי של לוינשטיין הוא "מרכז רמת החייל", הסמוך לפרויקט ברחוב הנחושת. מדובר במבנה משרדים המושכר לחברת קומברס תמורת 10.2 מיליון שקל בשנה (חלקה של לוינשטיין 50%). זו האחרונה נמצאת כיום בצרות, ועל כן נגוזה כוונתה לבנות לעצמה מרכז ברעננה ולהעתיק אליו את כל משרדיה, ולכן נראה, כי לוינשטיין תמשיך ליהנות מהשכרת השטח ברמת החייל לקומברס. לוינשטיין משכירה גם את מרכז "אויה ביזנס" ביהוד (3.5 מיליון שקל בשנה), מבנה בזק בראשל"צ (2.6 מיליון שקל), וכמובן את חלקה במגדל לוינשטיין. את הרבעון הראשון של השנה סיימה החברה עם רווח של 2.25 מיליון שקל, לעומת רווח של 2.6 מיליון שקל ברבעון הרביעי של השנה שעברה. בשורת ההכנסות רשמה החברה ירידה חדה ל-9.2 מיליון שקל, כאשר ברבעון הקודם הצליחה לרשום הכנסות של 10.6 מיליון שקל.
מלבד פעילות עסקית טהורה, היו עסוקים כאמור בלוינשטיין בשנתיים האחרונות בניסיון השתלטות כושל של משפחת שניידמן, באמצעות חברת אדגר השקעות. מאבק השליטה הנ"ל יירשם לבטח כממושך בהיסטוריה של שוק ההון המקומי. סיפור ניסיון ההשתלטות החל בדצמבר 98', עם הודעה מפתיעה של אדגר השקעות, מקבוצת צור שמיר, על השתלטות עוינת, לה קדם איסוף מניות חשאי. לצערה של אדגר השקעות, ההשתלטות עברה אל בימת בית המשפט, עד שלבסוף חתמו הצדדים על הסכם פשרה בתחילת השנה.
ניסיון ההשתלטות של אדגר, התבסס, בין היתר, על רכישת ני"ע המירים, שמימושם אמור היה להקנות לה יותר מ-50% בלוינשטיין. לוטן ואביו, מצידם, החליטו לא לוותר, ובאמצעות סידרה של תביעות וצווי מניעה העבירה את המאבק לביהמ"ש. בד בבד, רוקנו הצדדים את שוק ההון מני"ע של לוינשטיין, כך שבעקבות הדילול באחזקות הציבור, הושעה המסחר במניות החברה. בסופו של דבר חתמו הצדדים על הסכם, לאחר שביהמ"ש מנע מאדגר להמיר את האג"ח שבידיה למניות לוינשטיין, או להתערב בניהול החברה. על פי ההסכם עליו חתמו הצדדים, ושגובש בעזרת פרופ' יצחק סוארי, תגיע המחלוקת המשפטית ביניהם לסיום, באופן שישאיר את השליטה בחברה בידי מייסדיה.
על פי תנאי ההסכם, העבירה אדגר את מניותיה בלוינשטיין (כ-24% מההון) לידי משפחת לוינשטיין. בתמורה למניות, שהוערכו ב-49 מיליון שקל, מקבלת אדגר את חלקה של לוינשטיין בפרויקט נדל"ן הנבנה ברמת החייל בת"א, בתוספת 700 אלף שקל במזומן. אדגר תמשיך להחזיק באג"ח להמרה שרכשה בלוינשטיין, בשווי של 30 מיליון שקל, אך תימנע מלהמירן למניות, כאשר לוינשטיין תמציא מצידה לאדגר בטוחה לאבטחת פירעון האג"ח, ואם תרצה תוכל לפרוע את האג"ח בפירעון מוקדם, בסכום שעליו יסכימו הצדדים מראש. בינתיים, הושעתה מניית לוינשטיין מהמסחר עקב העובדה שבעל השליטה בה, לוטן, החזיק כ-99% ממניות החברה.
לפני שלושה חודשים רכשה לוינשטיין את השליטה בחברת הנדל"ן אקווריוס, תמורתה הקצתה ל-17 בעלי המניות שלה 17.5% ממניות חברת לוינשטיין. שווי המניות שהוקצו לבעלי אקווריוס עמד על 8.8 מיליון דולר. 17 בעלי המניות באקווריוס, שקיבלו עתה מניות במשולם לוינשטיין, הם בעיקר בלה לוסטיג (אלמנתו של אחד הבעלים, יצחק לוסטיג), בנימין ואילן פדני ובני משפחותיהם, גיא מיוחס וכן כמה בעלי מניות קטנים בחו"ל. באמצעות העברת המניות מקווה כיום לוינשטיין לחזור ולהיסחר בבורסה. חברת אקווריוס היא בעלת 50% בפאואר סנטר גדול בצומת ביל"ו. בבעלותה גם מבני תעשייה ומסחר בראשל"צ, נתניה וחיפה, וכן מגרשים לבנייה במרכז הארץ. אקווריוס היא גם בעלים של 50% מסוכנות התיירות א.ש.ת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.