בעקבות פשרה שהושגה בין משרד השיכון ומשרד האוצר, יגדל ההחזר החודשי של רוכשי דירות באיזור עדיפות א' ו-ב' ב-200 שקל לחודש. זאת, החל משנת 2003.
הגידול בהחזר נובע מדרישת האוצר להמיר להלוואות את המענקים שניתנו עד כה במסגרת הזכאות האישית, ולהמיר להלוואות גם את מענקי סיוע המקום. על פי החישוב החדש, יתבקשו הזכאים להחזיר בכל חודש כ-50 שקל בעבור המענק שניתן להם בעבור הזכאות האישית, ועוד כ-150 שקל בממוצע בעבור הלוואת המקום. על פי שיטת החישוב החדשה, ככל שהמענק גבוה יותר, כך גדל סכום ההחזר.
יצוין, שהחלטת האוצר גורמת לזעם רב בקרב ארגונים חברתיים, שטוענים שההחלטה מבטלת את כל ההישגים שהשיגו תושבי היישובים בפריפריה, המוגדרים כאיזורי עדיפות לאומית, וכי העובדה שדווקא מי שהוא בעל ניקוד גבוה יותר, ולכן גם ניזקק יותר, מתבקש לשלם יותר - מערערת את כל היסודות עליו הושתת הסיוע.
על פי השיטה החדשה, זוג צעיר ששירת בצה"ל, צבר 1,500 נקודות ועבר להתגורר באיזור עדיפות א', ההחזר החודשי שלו יגדל ב-200 שקל, בעוד שזוג שעבר לאיזור עדיפות ב' יתבקש לשלם תוספת של 170 שקל בלבד. משפחה חד הורית תתבקש לשלם תוספת של 220 שקל, עולה חדש ששירת בצה"ל ישלם תוספת של 248 שקל לחודש.
על פי ההסכם, יומרו 30% מסכומי המענקים האישיים בהלוואות בריבית של 4% למשך 28 שנה. סכום של 24 אלף שקל, שניתן כהלוואת מקום, יומר להלוואה מסובסדת בריבית של 4.5% למשך 20 שנה. הפשרה הושגה באמצעות ועדה משותפת לאוצר ולמשרד השיכון, במסגרת הדיונים על תקציב המדינה ל-2003, במהלכם דרש האוצר ממשרד השיכון להפחית 400 מיליון שקל מתקציבו. לדעת משרד השיכון, הנוסחה החדשה שומרת על נפח הסיוע, ומאפשרת באותה עת את ההפחתה בתקציב.
לדעת משרד השיכון, ההישג הגדול ביותר הוא בכך שהצליח לגרום
לכך שרק 30% מסכומי המענקים יומרו בהלוואות, במקום 35% כדרישת האוצר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.