"לענין הטענה שאני מסמר בלי ראש"

עוזי ורדיזר, מנכ"ל-דירקטור בשיכון ובינוי, היה ממליץ לעובדים למכור ב-400 מיליון דולר

הפרסומים האחרונים על המגעים, שהיו או לא היו, לרכישת שיכון ובינוי על ידי סטנלי גולד, ב-1.8 מיליארד שקל מול שווי בורסאי של 1.2 מיליארד שקל, מעוררים את השאלות הבאות:

האם המנכ"ל-דירקטור עוזי ורדיזר הוא ג'נטלמן?

האם ייתכן שבקבוצת הנדל"ן הגדולה בישראל, הדירקטוריון נטול השפעה לחלוטין, והשולט היחיד, לנצח, הוא ורדיזר?

מהו שווי שיכון ובינוי?

ב-11.8.02 צוטט ורדיזר ב"גלובס": "אין אפשרות לרכוש את השליטה בשיכון ובינוי. אני מייצג את הקבוצה הגדולה ביותר, ואיננו מנהלים מו"מ עם איש. לשרי אריסון יש 35% ממניות שיכון ובינוי, אך אין לה השפעה על מדיניות החברה ועל ניהולה. המניות מקנות לה זכות למנות ארבעה מתוך 7 (צריך היה להיות בציטוט 17 - מ.ל) דירקטורים בחברה. ההסכם בין הצדדים קובע, כי מינוי היו"ר, אפרים צדקא, והמנכ"ל - אני, הם קבועים, ולא ניתנים לשינוי. הזכות היחידה של אריסון היא לקבל את חלקה בדיבידנדים של החברה".

ג'נטלמן: מכיוון שורדיזר מקפיד להוקיר את זכרו של תד אריסון המנוח, כמי שהעמיד, באמצעות הבנק הבינלאומי, את ההלוואות באמצעותן רכשו העובדים מההסתדרות את המניות לפני כחמש שנים - האם היה מתבטא על האב בחייו כפי שהתבטא על הבת?

ורדיזר אומר שלא כך בדיוק נאמרו הדברים, ומוסיף: "לכל דירקטור יש השפעה. אני מכבד את שרי אריסון, והיא לא צריכה השוואות".

בעל שליטה: זהו מבנה האחזקות: אריסון השקעות - 35%; העובדים - 33.9%; הציבור - פחות מ-20%; ניר שיתופי, "האח הגדול" המסתורי של חברת העובדים - 6.2%; ורדיזר - 4.1%; היו"ר אפרים צדקא - 1.2%, ועוד שברירים בידיים שונות. הסכם העובדים, שהנאמן לו הוא עו"ד יגאל ארנון, יוצר עם ורדיזר וצדקא, קבוצה של כ-40% במניות. כלומר, אריסון השקעות צריכה לרכוש לפחות 6% כדי להשתלט על החברה.

"לעניין הטענה שאני מסמר בלי ראש", אומר ורדיזר, "לי יש הסכם שאמשיך לכהן בתפקיד עד פברואר 2005. כדי להדיח אותי צריך שהעובדים ירצו בכך. זה לא המקרה. לעובדים יש תנאים והתניות שאמשיך למלא את תפקידי. יש גם הסכמים ברורים בין בעלי המניות לגבי אופן מכירתן, כולל זכות סירוב".

השווי: לורדיזר יש הרבה זכרונות איך לקח חברה עם הון שלילי של 200 מיליון דולר, כשאף אחד לא רצה לשמוע עליה, עד שפגש את תד אריסון, ואיך העובדים קנו אותה ב-100 מיליון דולר. את זה הוא אומר נגד הטענה, שבהיותו השדכן, השושבין והחתן של העיסקה עם ההסתדרות ואריסון, החברה נמכרה בזיל הזול לעומת שווי הנדל"ן שלה, אלפי דונמים למגורים במקומות משובחים - הרשומים בספרים בערכים היסטוריים.

שופט ביהמ"ש המחוזי בת"א, ניסים ישעיה, אמור לתת בקרוב החלטה, האם לאפשר הגשת תביעה נגזרת נגד שיכון ובינוי, על ידי קבוצה בראשות השר לשעבר שמעון שטרית ועו"ד משה קפלנסקי. מטרת התביעה היא להגיע לשומה המוסכמת על ביהמ"ש לגבי שווי נכסי החברה ביום מכירתה, כדי להחליט אם המכירה היתה כשרה וחברי ההסתדרות קיבלו את המגיע להם.

ורדיזר בטוח שההליך המשפטי ייארך שנים רבות, ומקווה להיות בחיים בסיומו, אז, הוא בטוח, תוסר עננת הטענות. הוא מסרב להתייחס לשווי החברה. בשיחה פרטית אמר, שאם היתה על השולחן הצעה ממשית ורצינית ב-400 מיליון דולר, היה ממליץ לעובדים למכור.