נדחתה העתירה להפסקת העבודות בכביש 9

מדובר בכביש שאמור לחבר בין צומת מוצא על כביש מס' 1 לצומת גולדה מאיר בכניסה לשכונת רמות. הכביש אמור לשמש כניסה נוספת לירושלים וחיבור מהיר של השכונות הצפוניות לכביש מס' 1

בית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים דחה את בקשת רמות למען הסביבה והפורום למען תחבורה ציבורית להוציא צו ביניים המורה על הפסקת העבודות לסלילת כביש 9.

מדובר בכביש שאמור לחבר בין צומת מוצא על כביש מס' 1 לצומת גולדה מאיר בכניסה לשכונת רמות. הכביש אמור לשמש כניסה נוספת לירושלים וחיבור מהיר של השכונות הצפוניות לכביש מס' 1.

העותרות טוענות, כי החברות מוריה וגדיש, האחראיות על ניהול הפרויקט, מבצעות את עבודות הסלילה מבלי שקיבלו היתרים על-פי דין לפגיעה בערכי טבע מוגנים, ומבלי שקיבלו חוות דעת ממצה ממשרד הבריאות בעניין זיהום המים כתוצאה מסלילת הכביש. לדבריהן, לא היה מקום להתחיל בביצוע העבודות כל עוד ישנן השגות של גורמי איכות הסביבה.

לדברי העותרות, מדובר באיזור עשיר בערכי טבע מוגנים, שחלקם נדירים ונמצאים על סף הכחדה. בעתירה נטען, כי תסקיר השפעה לסביבה שהוכן כחלק מהליך אישור התוכנית לקה בחסר עד כדי רשלנות חמורה.

מנגד טענו גדיש ומוריה, כי חוזי העבודה מול הקבלנים המבצעים נחתמו על בסיס תוכנית והיתרים קיימים, וכל עיכוב יגרום לנזקים ויחשוף אותם לתביעות בגין הפרת חוזים. כמו כן טענו, כי התוכנית נעשתה בשיתוף פעולה עם הרשות לשמירת הטבע והגנים.

השופט, עזרא קמא, קבע, כי אין מקום להפסיק את העבודות בשל העובדה שלא הוגשה בקשה מסודרת למתן מטעם הרשות לשמירת הטבע והגנים, וזאת כיוון שהרשות מסכימה לביצוע עבודות שכבר החלו. עוד קבע, כי לא ניתן לתת לגיטימציה לתקיפת תוכניות בכל עת. תסקיר השפעה על הסביבה הוכן באוגוסט 1998, וחוות הדעת המקצועית שהגישו העותרות הוגשו ביולי 2001. לדברי קמא, בחינת התסקיר צריכה להיעשות צמוד למועד עריכתו, ושכלולים בתחום אינם יכולים להוות עילה לדיון מחדש בתוכניות שאושרו זה מכבר. לדבריו, קבלת עמדת העותרות תביא לחוסר וודאות מוחלט בתחום התכנון והבנייה. קמא החליט לדחות את הבקשה, אך קבע, כי בכל הנוגע לעבודות חדשות יידרש אישור מפורש מהרשות לשמירת הטבע והגנים. (עת"מ 01/ 327).